Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Peugeot Motocycles: Συνεργασία με Βιετναμέζο κατασκευαστή αυτοκινήτων

Ελλάδα 21:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Peugeot Motocycles: Συνεργασία με Βιετναμέζο κατασκευαστή αυτοκινήτων

NEWSMOTO

Peugeot Motocycles: Συνεργασία με Βιετναμέζο κατασκευαστή αυτοκινήτων

NEWSMOTO

Η Peugeot Motocycles εγκαινιάζει δραστηριότητες στο Βιετνάμ, χάρη σε μια σημαντική συνεργασία με την Thaco, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων της χώρας.

Advertisement
Advertisement

Με παρουσία σε 70 χώρες και διανομή σε 3.000 σημεία πώλησης, η Peugeot Motocycles, που ανήκει κατά 100% στην ινδική Mahindra, συνεχίζει την ανάπτυξή της και στη Νοτιοανατολική Ασία. Η Truong Hai Auto Corporation (Thaco) έχει επιλεγεί για τη συναρμολόγηση των οχημάτων της Peugeot για τις χώρες ASEAN (Ένωση Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας) και θα είναι ο αποκλειστικός διανομέας των γαλλικών scooter στο Βιετνάμ. Ιδρύθηκε το 1997 στην πόλη Χο Τσι Μινχ, εξελίχθηκε γρήγορα και έγινε μία από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες του Βιετνάμ.

Με περισσότερους από 18.000 υπαλλήλους σε όλη τη χώρα, είναι επίσης διανομέας των αυτοκινήτων Peugeot από το 2013. «Η Thaco ήταν η προφανής επιλογή. Σήμερα, είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τις ομάδες της και συνεργαζόμαστε για την υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου έργου, το οποίο θα μας επιτρέψει να εισχωρήσουμε στις αγορές της ζώνης του ASEAN. Υποστηρίζοντας την Thaco με την πρώτη έναρξη παραγωγής του μοντέλου Peugeot Django, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα μπροστά στην παγκόσμια ανάπτυξή μας», λέει ο Costantino Sambuy, Διευθύνων Σύμβουλος της Peugeot Motocycles.

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας, η Thaco έχει επενδύσει σε μια υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιό της Chu Lai στην επαρχία Quảng Nam, στην κεντρική παράκτια περιοχή του νότιου Βιετνάμ. Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα, θα ξεκινήσει την κατασκευή και τη διανομή για την εγχώρια αγορά μέσα στο 2020, προτού ξεκινήσουν οι εξαγωγές σε χώρες του ASEAN στις αρχές του 2021. «Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί ένα νέο στάδιο επέκτασης της Peugeot Motocycles στην Ασία, δεδομένου ότι έχουμε ήδη βιομηχανική και εμπορική παρουσία στην Κίνα. Είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να ξεκινήσουμε ένα τόσο μεγάλο έργο, ειδικά εν μέσω της τρέχουσας κρίσης», προσθέτει ο Thierry Sanseigne, Διευθυντής Διεθνών Πωλήσεων.

Advertisement

Η μετάβαση στην αγορά του Βιετνάμ θα επιτρέψει επίσης στην Peugeot Motocycles να επεκτείνει την επιρροή της σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία. Τα δίτροχα θα διανεμηθούν σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, ενισχύοντας την παρουσία τους σε χώρες όπου είναι ήδη πολύ γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα, όπως η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία και η Σιγκαπούρη, μαζί με νέες αγορές, όπως η Μαλαισία, οι Φιλιππίνες, το Μιανμάρ, το Λάος και η Καμπότζη.

Advertisement

Το Django θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα κατασκευαστεί και θα διατεθεί στις αγορές ως μέρος αυτής της νέας στρατηγικής. Ο κινητήρας των 125cc (150cc σε Ταϊλάνδη και Ινδονησία), οι κομψές γραμμές και η «γαλλική πινελιά» το έχουν ήδη καταστήσει σε ένα από τα best seller της Peugeot Motocycles στην Ασία. «Ενσωματώνει το γαλλικό τρόπο ζωής. Η οδήγησή του σε κάνει πραγματικά να ξεχωρίζεις σε μια αγορά όπου τα δίτροχα είναι πολύ δημοφιλή», εξηγεί ο Andrea Ruggieri, Global Director of Design, Intelligence and Product της Peugeot Motocycles. “Επιπλέον, το Django σχεδιάστηκε για να προσαρμόζεται στα μέτρα του αναβάτη. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους εκτιμάται ιδιαίτερα και κάνει εξαιρετικές πωλήσεις στην ασιατική αγορά”.

Διαβάστε επίσης:

Triumph Bonneville Bud Ekins: Φόρος τιμής στην ιστορία

Advertisement

BMW F 900 R: Streetfighter καθημερινότητας

Moto Guzzi V7 MY2021: Το πέρασμα στη νέα εποχή