Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Το moped του μέλλοντος από την Peugeot Motocycles

Ελλάδα 8:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το moped του μέλλοντος από την Peugeot Motocycles

NEWSMOTO

Το moped του μέλλοντος από την Peugeot Motocycles

NEWSMOTO

Η Peugeot Motocycles τιμάει την πλούσια κληρονομιά της στα μοτοποδήλατα με το νέο ηλεκτρικό SPx.

Advertisement
Advertisement

Η Peugeot Motocycles παρουσίασε στη Λυών ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό δίκυκλο 125cc. Η γαλλική εταιρεία θέλησε να τιμήσει την ιστορία της στην κατηγορία των μοτοποδηλάτων (moped) της δεκαετίας του 1970 και 1980 και αποφάσισε να σχεδιάσει το SPx. Πρόκειται για μια μικρή ηλεκτρική μοτοσικλέτα πόλης με έντονα φουτουριστικά στοιχεία και φινετσάτη εμφάνιση που δείχνει το μέλλον της αστικής μετακίνησης.

Το Peugeot SPx αποτελείται από ένα μονοκόμματο τμήμα που ξεκινάει από το σύστημα αναρτήσεων Hossack εμπρός και φτάνει μέχρι τη μονή σέλα. Στο κέντρο είναι τοποθετημένη η μπαταρία και ο ηλεκτροκινητήρας ενσωματωμένα σε ένα αλουμινένιο πλαίσιο, ενώ ο προβολέας εμπρός είναι δανεισμένος από την PM-01 της Peugeot Motocycles.

Όμορφα σχεδιασμένοι είναι και οι τροχοί με τις πολυάκτινες ζάντες να ξεχωρίζουν, ιδιαίτερα στο μονόμπρατσο ψαλίδι πίσω.

Advertisement
Advertisement

Στο τεχνικό κομμάτι, το νέο Peugeot SPx είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 15 ίππων με τη μετάδοση να γίνεται μέσω ιμάντα στον πίσω τροχό. Η μπαταρία δεν γνωρίζουμε πόση χωρητικότητα έχει, αλλά από τις εικόνες φαίνεται να μπορεί να φορτιστεί μέσω ταχυφορτιστή τύπου 2, δηλαδή εικάζουμε ότι θα είναι μεταξύ 3-5 kWh.

Η μοτοσικλέτα στον εξοπλισμό της διαθέτει μεγάλη TFT οθόνη πληροφοριών με σύστημα συνδεσιμότητας, φρένα με δίσκους εμπρός και πίσω και ABS, τροχούς 16 ιντσών εμπρός και πίσω και ρυθμιζόμενη θέση τιμονιού. Κανένας λόγος δεν έγινε για το πότε και αν θα βγει στην παραγωγή το SPx, ωστόσο η Peugeot Motocycles έχει αποδείξει ότι τολμάει να ξεχωρίσει, ιδιαίτερα όσον αφορά το σύγχρονο mobility.