Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Παρουσιάστηκε επίσημα το KTM RC 8C

Ελλάδα 4:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παρουσιάστηκε επίσημα το KTM RC 8C

NEWSMOTO

Παρουσιάστηκε επίσημα το KTM RC 8C

NEWSMOTO

Η ΚΤΜ παρουσίασε  την νέα RC 8C, μία περιορισμένης παραγωγής μοτοσυκλέτα που θα κατασκευαστεί σε μόλις 100 μονάδες και χρήση αποκλειστικά για πίστα.

Advertisement
Advertisement

Η νέα RC 8C δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Kramer Motorcycles και είναι εφοδιασμένο με τον δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα του LC8c του KTM 890 Duke R. Είναι μια μοτοσυκλέτα 100% χειροποίητη!

Η ΚΤΜ θέλει να δώσει στους υποψήφιους ιδιοκτήτες πρόσβαση σε μια μοτοσυκλέτα όσο πιο κοντά γίνεται στα εργοστασιακά αγωνιστικά, βιώνοντας την απόλυτη READY TO RACE φιλοσοφία της εταιρίας.

Κάτω από το ελαφρύ φαίρινγκ -εμπνευσμένο από το MotoGP πρωτότυπο RC16- κατασκευασμένο από ίνες carbon και Kevlar βρίσκεται ο κινητήρας LC8c του 890 Duke R που αποδίδει 128 ίππους και 10,3 kgm ροπή.

Advertisement
Advertisement

 

 

Advertisement

Το σύστημα εισαγωγής εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Twin Air και αποτελείται από νέο φιλτροκούτι και αγωνιστικό φίλτρο της εταιρείας, για καλύτερη «αναπνοή» του κινητήρα και βέλτιστη απόκριση. 

Ο αέρας μεταφέρεται από την είσοδο Ram Air που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του φέρινγκ, και στέλνεται υπό πίεση στην καρδιά του κινητήρα αυξάνοντας την απόδοσή του.

Advertisement

Μπροστά, έχει τοποθετηθεί ένα πιρούνι 43mm WP APEX PRΟ, εξελιγμένο σε συνεργασία με την KTM Factory Racing Team.

Το RC 8C είναι εξοπλισμένο με ειδικά σχεδιασμένο σύστημα εξάτμισης που κατασκευάστηκε από την Kramer Motorcycles και συνδυάζεται με τελικό τιτανίου της Akrapovic το οποίο φέρει καπάκι από ανθρακόνημα.

Το βάρος της μοτοσυκλέτας είναι μόλις 140 κιλά (χωρίς υγρά). Στο μπροστινό τμήμα του φέρινγκ έχουν τοποθετηθεί αεροδυναμικά φτερά για βελτίωση της σταθερότητας και πρόσφυσης στις υψηλές ταχύτητες και τις στροφές.

Advertisement

 

 

Τα φρένα έχει αναλάβει η Brembo με τις αγωνιστικών προδιαγραφών δαγκάνες Stylema και τους δίσκους των 290mm μπροστά, ενώ πίσω έχει τοποθετηθεί μία δαγκάνα δύο εμβόλων με δίσκο 230mm. Η αντλία είναι κι αυτή από την Brembo, με καινοτομίες που εξελίχθηκαν στους αγώνες των MotoGP.

Η πλατφόρμα για τις προπαραγγελίες θα ανοίξει την Πεμπτη 22 Ιουλίου στις 17:00 ώρα Ελλάδος. Οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες, θα μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα μοναδικό event μαζί με την Red Bull KTM Factory Racing test team.

 

 

Το KTM RC 8C θα παραχθεί σε 100 μονάδες με τιμή 35.000 ευρώ.

 

Δείτε επίσης:

KTM RC390: Mε δώρο αγωνιστικό κιτ!

KTM: Παρουσιάζει αγωνιστική ρέπλικα στις 20 Ιουλίου

Δοκιμή: Ktm 1290 Super Duke R