Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά δέκα ηλεκτρικά δίκυκλα ετοιμάζει η Honda (+video)

Ελλάδα 8:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά δέκα ηλεκτρικά δίκυκλα ετοιμάζει η Honda (+video)

NEWSMOTO

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά δέκα ηλεκτρικά δίκυκλα ετοιμάζει η Honda (+video)

NEWSMOTO

Η Honda ανακοίνωσε μια πολύ επιθετική πολιτική εισόδου στην ηλεκτροκίνηση στους δύο τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Η Honda είναι από τις εταιρείες που έχουν αποφασίσει μεν να ασχοληθούν με την ηλεκτροκίνηση στους δύο τροχούς, ωστόσο επιλέγουν να προσεγγίσουν το ζήτημα με ιδιαίτερη προσοχή και υπομονή. Το πρώτο βήμα έγινε πριν από περίπου 2 χρόνια με την υπογραφή ενός μνημονίου κοινής εξέλιξης μπαταριών με τα μεγαλύτερα εργοστάσιο κατασκευής μοτοσικλετών όπως η Yamaha, η Piaggio, η Suzuki και η KTM.

Η συνέχεια έγινε με στρατηγικές συμμαχίες με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας (όπως η Sony και η LG), όπως και με συνεργασίες στον τομέα των ανταλλακτικών μπαταριών σε χώρες της Ασίας. Αφού ολοκληρώθηκαν όλα τα στάδια της προετοιμασίας η Honda είναι πλέον σε θέση να ξεκινήσει την κατασκευή μοτοσικλετών οι οποίες θα έρθουν στην αγορά το 2025 και θα είναι αμιγώς ηλεκτρικές.

Advertisement
Advertisement

Ο ιαπωνικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2025 θα έχει παρουσιάσει δέκα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία θα χωρίζονται σε εκείνα που θα είναι για διασκέδαση και σε εκείνα για αστική καθημερινή χρήση. Στα μοντέλα «διασκέδασης» οι μοτοσικλέτες είναι τρεις, μια roadster, μια cruiser και μια adventure, ενώ θα υπάρχει και ένα μικρό δίκυκλο για παιδιά. Από την άλλη, τα commuters (μοτοποδήλατα/ποδήλατα) θα είναι πέντε και θα απευθύνονται σε μικρομετακινήσεις, ενώ θα υπάρχουν και δύο ηλεκτρικά scooter που θα κυμαίνονται στην κατηγορία των 125 κ.εκ. Στόχος της εταιρείας είναι μέχρι το 2027 να έχει πετύχει τον στόχο του ενός εκατομμυρίου πωλήσεων ηλεκτρικών δικύκλων.

Η Honda ήδη έχει ξεκινήσει να εξελίσσει μια νέα γενιά μπαταριών Solid State οι οποίες θα έχουν τις προδιαγραφές που έχουν συμφωνηθεί στο μνημόνιο συνεργασίας με τα υπόλοιπα εργοστάσια. Παράλληλα, επεκτείνει τις συνεργασίες της στον τομέα των ανταλλάξιμων μπαταριών με εταιρείες στην Ινδία και την Ταϊβάν.

Advertisement

Η Honda δεν θα εγκαταλείψει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης τουλάχιστον μέχρι το 2040. Θα συνεχίσει την προσπάθεια μείωσης των ρύπων στους θερμικούς κινητήρες, ενώ τα επόμενα χρόνια θα χρησιμοποιεί εναλλακτικά καύσιμα όπως η αιθανόλη για να μειώσει ακόμα περισσότερο το αποτύπωμα άνθρακα.

Advertisement

Η παρουσίαση του πλάνου της Honda.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda και LG δημιουργούν νέο εργοστάσιο μπαταριών
Χρωματικές αναβαθμίσεις για τέσσερα μοντέλα της Honda το 2023
Με 92 ίππους ο κινητήρας του νέου Honda Hornet (+video)

Advertisement