Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda και LG δημιουργούν νέο εργοστάσιο μπαταριών

Ελλάδα 14:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda και LG δημιουργούν νέο εργοστάσιο μπαταριών

ΝΕΑ

Honda και LG δημιουργούν νέο εργοστάσιο μπαταριών

ΝΕΑ

Τα ανώτατα στελέχη της Honda και της LG Energy Solution υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής μπαταριών στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Ο εξηλεκτρισμός των νέων μοντέλων της Honda, βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει ανακοινώσει η εταιρεία ως το 2030, απαιτεί σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό μπαταριών γι’ αυτά. Έτσι, οι Ιάπωνες αποφάσισαν να συνεργαστούν με την LG Energy Solution για τη δημιουργία ενός καινούργιου εργοστασίου στις ΗΠΑ, στο οποίο θα παράγεται σημαντικός αριθμός αυτών.

Όπως ανακοινώθηκε, η προϋπολογιζόμενη επένδυση θα φτάσει τα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) και για τη εκτέλεση του έργου θα δημιουργηθεί μια νέα κοινοπραξία μεταξύ των δύο εταιρειών ως το τέλος της χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Σκοπός είναι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες νομικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες το συντομότερο δυνατόν και να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του εργοστασίου τους πρώτους μήνες της επόμενης χρονιάς. Εάν πάνε όλα βάσει του επιθυμητού προγραμματισμού, η παραγωγή μπαταριών λιθίου ιόντων θα αρχίσει στα τέλη του 2025. Ο στόχος που έχει τεθεί είναι να φτάσει η ετήσια χωρητικότητα τις 40 γιγαβατώρες.

Αυτές θα χρησιμοποιούνται στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Honda και Acura, τα οποία θα δημιουργηθούν τα προσεχή χρόνια και θα προορίζονται για την αγορά της Βόρειας Αμερικής. Η Honda έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να δημιουργήσει 30 νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα ως το 2030 τα οποία θα προορίζονται για όλες τις αγορές.

Advertisement

Κατά τη διάρκεια υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας και του νοτιοκορεατικού τεχνολογικού κολοσσού ανακοινώθηκε ότι η Honda σκοπεύει να παράγει ετησίως 750.000-800.000 αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα στη Βόρεια Αμερική, ως το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσα χρόνια πέρασαν από το πρώτο Honda Civic Type R;
Ποιο είναι το μυστικό του Honda CB300R;
H LG προσδιορίζει εκ νέου την εμπειρία του αυτοκινήτου!