Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Με 92 ίππους ο κινητήρας του νέου Honda Hornet (+video)

Ελλάδα 12:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 92 ίππους ο κινητήρας του νέου Honda Hornet (+video)

NEWSMOTO

Με 92 ίππους ο κινητήρας του νέου Honda Hornet (+video)

NEWSMOTO

Η Honda αποκάλυψε τα πρώτα τεχνικά στοιχεία του κινητήρα στο νέο Hornet.

Advertisement
Advertisement

Η Honda ανεβάζει «στροφές» και δίνει στη δημοσιότητα ακόμα περισσότερα στοιχεία για το νέο Hornet. Το naked μοντέλο με την ιδιαίτερη ιστορία, τους τελευταίους 10 μήνες μας έχει απασχολήσει πολύ με την Honda να προετοιμάζει βήμα-βήμα το έδαφος της έλευσης του.

Το νέο Hornet το «είδαμε» πρώτη φορά στην EICMA 2021 στο Μιλάνο μέσα από ένα teaser βίντεο της Honda. Μέσα στους μήνες που ακολούθησαν, σταδιακά αποκαλύπτονταν στοιχεία της μοτοσικλέτας με το τελευταίο κομμάτι του παζλ της Honda να έχει να κάνει με τον κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Το μηχανικό σύνολο του Hornet θα είναι, όπως είχαμε αντιληφθεί από τα βίντεο της Honda, δικύλινδρο σε σειρά. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Επικεφαλής του Project Hornet, Fuyuki Hosokawa, ο κινητήρας είναι εντελώς καινούριος και δεν βασίζεται στον γνωστό δικύλινδρο 750 που έχουμε συναντήσει μέχρι τώρα στα NC750, X-ADV και Forza 750. Ο δικύλινδρος κινητήρας έχει χωρητικότητα 755 κ.εκ. και αποδίδει 92 ίππους στις 9.500 σ.α.λ. και 75 Nm ροπής στις 7.250 σ.α.λ. Ο στρόφαλος έχει διάταξη 270 μοίρες κάτι που σημαίνει ότι θα δουλεύει σαν δικύλινδρος V2, ενώ η κεφαλή με τις 8 βαλβίδες έχει εξελιχθεί με γνώμονα την CBR1000RR.

Ο Fuyuki Hosokawa, εξήγησε ότι ο νέος κινητήρας έχει έναν πολυχρηστικό και διασκεδαστικό χαρακτήρα. «Θέλαμε έναν κινητήρα ο οποίος να παρέχει σημαντική αίσθηση της ροπής και αν συνοδεύεται από τον χαλαρό ήχο στις χαμηλές και μεσαίες στροφές. Για να πετύχουμε στον συγκεκριμένο συνδυασμό απόδοσης και ευελιξίας γνωρίζαμε ότι έπρεπε να εξελίξουμε έναν ολοκαίνουριο δικύλινδρο κινητήρα κοντής διαδρομής με στρόφαλο 270 μοιρών. Η συγκεκριμένη διάταξη όχι μόνο επιτρέπει την καλή απόδοση στις υψηλές στροφές, αλλά προσφέρει σταθερή ροπή στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, ιδανική για οδήγηση στις αστικές περιοχές, στις στροφές και τον ανοιχτό δρόμο».

Advertisement

Το νέο Hornet αναμένεται να κάνει την πρώτη του επίσημη παρουσίαση στην EICMA 2022 στο Μιλάνο.

Βίντεο του κινητήρα του Hornet.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Διέρρευσαν εικόνες του νέου Honda Transalp 750
To Honda Pioneer 1000 πάει με 6 για δουλειά (+video)
Η Honda θριαμβεύει στον δραματικό 8ωρο αγώνα της Suzuka (+video)