Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

O Τράβις Παστράνα ετοιμάζει το τελευταίο του άλμα (+video)

Ελλάδα 3:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Τράβις Παστράνα ετοιμάζει το τελευταίο του άλμα (+video)

NEWSMOTO

O Τράβις Παστράνα ετοιμάζει το τελευταίο του άλμα (+video)

NEWSMOTO

Ο Αμερικανός freestyler είναι έτοιμος να καταπλήξει ξανά τα πλήθη με ένα τελευταίο ασύλληπτο άλμα.

Advertisement
Advertisement

Ο Τράβις Παστράνα είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους σπουδαιότερους αναβάτες motocross και freestyle όλων των εποχών. Ο Αμερικανός τη δεκαετία του 1990 έκανε αισθητή την παρουσία του στους αγώνες motocross κατακτώντας μάλιστα το πρωτάθλημα AMA Pro 125cc στην Αμερική. Την ίδια χρονιά κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στα XGames και κάπου εκεί ξεκίνησε να τον κατακτά το Freestyle.

Ο Παστράνα άφησε τις χωμάτινες πίστες στους Τζέιμς Στιούαρτ και Ρίκι Καρμικέλ και αφοσιώθηκε στα κόλπα του freestyle πιέζοντας τα όρια σε άλλα επίπεδα. Σημαντικότερη στιγμή της καριέρας του ήταν χωρίς αμφιβολία η πραγματοποίηση του διπλού backflip, ενώ ήταν ο δεύτερος που κατάφερε να κάνει το ολοκληρωτικό 360.

Advertisement
Advertisement

Πλέον, ο Τράβις Παστράνα στα 40 του χρόνια είναι έτοιμος να δοκιμάσει ακόμα ένα εντυπωσιακό κόλπο το οποίο όπως λέει ο ίδιος θα είναι το τελευταίο. Σε ένα βίντεο που δημοσιοποίησε ο Παστράνα δείχνει πλάνα από την προετοιμασία του για το νέο αυτό άλμα που σκοπεύει να κάνει. Πρόκειται για ένα backflip το οποίο θα καταλήγει σε μια ράμπα και με ένα ακούμπημα του εμπρός τροχού το άλμα συνεχίζεται με ένα frontflip.

Σε μία από τις προσπάθειες για να πετύχει το κόλπο ο Παστράνα προσγειώνεται άτσαλα στο στρώμα αέρα με αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι του. Αυτό ωστόσο δεν τον αποτρέπει από το να δοκιμάσει ακόμα μια φορά και τελικά να πετύχει το άλμα παρά τους πόνους στο τραυματισμένο του χέρι. Ο Αμερικανός δεν ανακοίνωσε που θα πραγματοποιήσει το τελικό άλμα, αλλά σίγουρα όταν το κάνει θα γράψει ξανά ιστορία.

Advertisement

Δείτε το βίντεο με τον Τράβις Παστράνα

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Triumph: Και το όνομα αυτής… TF 250-X (+video)
Με Desmo η motocross της Ducati
Κυκλοφοριακή συμφόρηση ακόμα και σε αγώνα enduro (+video)