Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Με Desmo η motocross της Ducati

Ελλάδα 10:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με Desmo η motocross της Ducati

NEWSMOTO

Με Desmo η motocross της Ducati

NEWSMOTO

Η Ducati αποκάλυψε ότι θα χρησιμοποιήσει δεσμοδρομικό σύστημα στους κινητήρες των χωμάτινων μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Ήταν κοινό μυστικό τους τελευταίους μήνες ότι η Ducati ετοιμάζεται να εισχωρήσει στους αγώνες motocross και enduro εξελίσσοντας μια νέα σειρά μοτοσικλετών. Πλησιάζοντας στις αρχές Νοεμβρίου και την έκθεση EICMA, η Ducati αποφάσισε να δώσει περισσότερη έμφαση στο project της ανακοινώνοντας μια νέα συνεργασία.

Ο Τόνι Καϊρολί, 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Motocross και ένας από τους πιο διάσημους αναβάτες motocross στην Ιταλία και όλο τον κόσμο, είναι πλέον το νέο μέλος της ομάδας εξέλιξης των χωμάτινων μοτοσικλετών της Ducati. Ο Ιταλός superstar θα δοκιμάσει και θα δώσει χρήσιμες πληροφορίες στους μηχανικούς της Ducati προκειμένου να στηθεί ιδανικά η μοτοσικλέτα και να είναι ανταγωνιστική με το καλημέρα.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της Ducati MX θα γίνει το 2024 στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motocross. Από εκεί και έπειτα θα ανοίξει ένας μεγάλος δρόμος για την Ducati η οποία αναφέρει ότι θα δημιουργήσει μια πλήρη σειρά αγωνιστικών motocross σε όλες τις κατηγορίες, αλλά και enduro μοντέλα επίσης σε όλες τις κατηγορίες.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ducati Motor Holding (@ducati)

Advertisement


Μαζί με τον Καϊρολί στην ομάδα εξέλιξης θα είναι ο Αλεσάντρο Λουπίνο ο οποίος θα αγωνιστεί το 2024 με την ομάδα Maddii Racing.

Advertisement

Ίσως όμως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο που έδωσε η Ducati για τις νέες μοτοσικλέτες της είναι ότι θα χρησιμοποιούν δεσμοδρομικό σύστημα στην κίνηση των βαλβίδων. Το Desmo το έχουμε συναντήσει μέχρι τώρα στις σπορ μοτοσικλέτες δρόμου της Ducati (Panigale), όπως και στις αγωνιστικές MotoGP.

Είναι πολύ πιθανό ένα από τα επόμενα επεισόδια του World Ducati Premiere να είναι αφιερωμένο στον Καϊρολί και την motocross της Ducati, ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δώσει το παρόν στην EICMA 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η ακραία Ducati Multistrada V4 RS (+video)
Όχι μία, όχι δύο, αλλά 11 Ducati 916 σε δημοπρασία
Ducati X Kinjo: Όταν η ιταλική τελειότητα συναντά την ιαπωνική κουζίνα (+video)