Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Κυκλοφοριακό χάος σε αγώνα enduro (+video)

Ελλάδα 1:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυκλοφοριακό χάος σε αγώνα enduro (+video)

NEWSMOTO

Κυκλοφοριακό χάος σε αγώνα enduro (+video)

NEWSMOTO

Αυτή η εκκίνηση σε αγώνα enduro θυμίζει μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Advertisement
Advertisement

Από τον Σεπτέμβριο που επιστρέψαμε από τις καλοκαιρινές διακοπές δεν υπάρχει ούτε μία ημέρα χωρίς αυξημένη κίνηση στους δρόμους τις ώρες αιχμής. Ατελείωτα αυτοκίνητα σταματημένα στους κεντρικούς οδικούς άξονες στερούν από τους πολίτες χρηστικές ώρες εξοντώνοντάς τους καθημερινά.

Από ότι φαίνεται όμως το πρόβλημα της κίνησης δεν είναι μόνο «προνόμιο» των μεγαλουπόλεων. Σε αγώνα enduro στην Σουηδία στη διάρκεια της εκκίνησης δημιουργήθηκε ένα ατελείωτο κυκλοφοριακό χάος ακινητοποιώντας ουσιαστικά τις μοτοσικλέτες στην πρώτη στροφή.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στη Σουηδία και πρόκειται για το διάσημο event Gotland Grand National που διεξάγεται τα τελευταία 40 χρόνια ανελλιπώς. Είναι ένας από τους παλαιότερους αγώνες Hard Enduro μοτοσικλέτας στην Ευρώπη και κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες αναβάτες κυρίως από τη Σκανδιναβία.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του αγώνα είναι το ζήτημα της εκκίνησης. Σε αντίθεση με άλλους μεγάλους αγώνες hard enduro όπως το Erzbergrodeo που χωρίζουν τους αναβάτες σε group για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, στο Gotland Grand National όλοι οι αναβάτες εκκινούν την ίδια ακριβώς στιγμή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται χάος στην εκκίνηση καθώς 2.347 μοτοσικλέτες προσπαθούν την ίδια στιγμή να χωρέσουν σε ένα μικρό κομμάτι χωμάτινης διαδρομής.

Advertisement

Ακόμα ένα δείγμα της δυσκολίας του συγκεκριμένου αγώνα είναι ότι από τους 2.347 αναβάτες που ξεκινούν τον αγώνα μόλις 327 κατάφεραν να τερματίσουν το 2023 με νικητή τον Άλμπιν Έλοσον ο οποίος άφησε πίσω του τον πρωταθλητή EnduroGP 2023 Στιβ Χόλκομπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η KTM μεταφέρει 300 θέσεις εργασίας από την Ευρώπη στην Ασία
Ελκυστικές τιμές για KTM και Husqvarna
Η Brabus 1300R Masterpiece Edition αγγίζει την τελειότητα (+video)

Advertisement