Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Βαλένθια: Πρόγραμμα και προβλέψεις

Ελλάδα 10:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Βαλένθια: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

MotoGP Βαλένθια: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP ολοκληρώνεται στην πίστα Ricardo Tormo της Βαλένθια.

Advertisement
Advertisement

Η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος MotoGP πέφτει στη Βαλένθια της Ισπανίας το αγωνιστικό τριήμερο 24-26 Νοεμβρίου. Το MotoGP επιστρέφει στην Ευρώπη για την τελευταία πράξη και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη μάχη για τον τίτλο. Οι Πέκο Μπανάια και Χόρχε Μαρτίν θα δώσουν τη δική τους μάχη για την επικράτηση με έπαθλο την κορυφαία διάκριση στον κόσμο των δύο τροχών.

Τα πράγματα πήραν μια πολύ αναπάντεχη τροπή στον προηγούμενο αγώνα του Κατάρ. Ενώ στον Αγώνα Sprint του Σαββάτου είχαμε την απόλυτη επικράτηση του Μαρτίν και τη μείωση της διαφοράς στη βαθμολογία, η Κυριακή αποδείχτηκε πολύ σκληρή για τον Ισπανό της Pramac Racing. Ο Μαρτίν πραγματοποίησε τον χειρότερο φετινό του αγώνα, στη χειρότερη χρονική στιγμή μένοντας στη 10η θέση και χάνοντας πολύτιμο έδαφος στη μάχη του τίτλου.

Advertisement
Advertisement

Ο Μαρτίν κατηγόρησε αργότερα τη Michelin για ελαττωματικό πίσω ελαστικό, κάτι που η Michelin δε δέχτηκε, αλλά όπως και να έχει το αποτέλεσμα ήταν οριστικό και άφησε τον Ισπανό 21 βαθμούς πίσω από το Μπανάια. Η μοναδική παρηγοριά που είχε ο Μαρτίν ήταν η ανεπανάληπτη εμφάνιση του Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο ο οποίος όχι μόνο κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο MotoGP, αλλά άφησε στη δεύτερη θέση τον Μπανάια, στερώντας του 5 πολύτιμους βαθμούς.

Στη Βαλένθια λοιπόν τα πράγματα είναι ξεκάθαρα – ο Μαρτίν πρέπει να κερδίσει και ο Μπανάια να κάνει λάθη για μια επική έκπληξη. Κάτι τέτοιο φυσικά είναι εξαιρετικά δύσκολο όχι τόσο όσον αφορά τη νίκη του Μαρτίν, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι ο Μπανάια είναι σχεδόν αδύνατο να κάνει τόσα λάθη. Όπως όμως έλεγε ο αείμνηστος Νίκι Χέιντεν ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί σε έναν αγώνα MotoGP.

Advertisement

Η Βαλένθια θα έχει και έντονο συναισθηματικό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα για τον Μαρκ Μάρκεθ. Ο Ισπανός στη Βαλένθια θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με τη Repsol Honda, την οποία αποχαιρετάει για τα μάτια της Ducati. Σίγουρα τα συναισθήματα θα είναι έντονα και θα υπάρξουν ιδιαίτερες εορταστικές εκδηλώσεις πριν ο Μάρκεθ φορέσει τα διακριτικά της Gresini Ducati.

Advertisement

Πολύ σημαντικές είναι και οι δοκιμές χειμώνα που θα ακολουθήσουν του Grand Prix στην πίστα της Βαλένθια. Αρκετοί είναι οι αναβάτες που θα οδηγήσουν τις νέες τους μοτοσικλέτες για πρώτη φορά και όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω στους Μαρκ Μάρκεθ (από Honda σε Ducati), Φράνκο Μορμπιντέλι (από Yamaha σε Ducati), Άλεξ Ρινς (από Honda σε Yamaha) και Γιόχαν Ζάρκο (από Ducati σε Honda).

Προβλέψεις MotoGP Βαλένθια

Οι προβλέψεις είναι πολύ δύσκολες για το Grand Prix της Βαλένθια καθώς οι περισσότεροι αναβάτες δε θα έχουν να χάσουν κάτι… εκτός από δύο. Σίγουρα ο Μαρτίν θα επιτεθεί και είναι υποψήφιος για τη νίκη. Υποψήφιοι για τη νίκη είναι επίσης οι αναβάτες της VR46, Λούκα Μαρίνι και Μάρκο Μπεζέκι.

Advertisement

Ο Μπραντ Μπίντερ επίσης με την KTM θα είναι μέσα στη μάχη της νίκης, ενώ για το βάθρο έχουν σοβαρές ελπίδες οι Τζακ Μίλερ, Φάμπιο Κουαρταραρό… ακόμα και ο Μαρκ Μάρκεθ που θα θέλει να αποδείξει κάτι στον τελευταίο του αγώνα με τη Honda. Δυνατοί αναμένεται να είναι επίσης οι Άλεξ Μάρκεθ και Μάβερικ Βινιάλες.

Πρόγραμμα MotoGP Βαλένθια

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου

11:45 – Ελεύθερες Δοκιμές 1
16:00 – Ελεύθερες Δοκιμές

Σάββατο 25 Νοεμβρίου

11:10 – Ελεύθερες Δοκιμές 2
11:50 – Κατατακτήριες Δοκιμές 1
12:15 – Κατατακτήριες Δοκιμές 2
16:00 – Αγώνας Sprint

Κυριακή 26 Νοεμβρίου

13:00 – Αγώνας Moto3
14:15 – Αγώνας Moto2
16:00 – Αγώνας MotoGP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Κατάρ: Νίκη για τον Ντι Τζιαναντόνιο, ανάσα στη βαθμολογία για τον Μπανάια
MotoGP Κατάρ Sprint: Νίκη-χρυσάφι για τον Μαρτίν, στους 7 βαθμούς η διαφορά
MotoGP Κατάρ QP: Pole position με αδιανόητο ρεκόρ για τον Μαρίνι