Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Κατάρ Sprint: Νίκη-χρυσάφι για τον Μαρτίν, στους 7 βαθμούς η διαφορά

Ελλάδα 7:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP Κατάρ Sprint: Νίκη-χρυσάφι για τον Μαρτίν, στους 7 βαθμούς η διαφορά

NEWSMOTO

MotoGP Κατάρ Sprint: Νίκη-χρυσάφι για τον Μαρτίν, στους 7 βαθμούς η διαφορά

NEWSMOTO

Ο Χόρχε Μαρτίν οδήγησε σαν πρωταθλητής και πήρε ίσως την πιο σημαντική φετινή του νίκη.

Advertisement
Advertisement

Αυτός ήταν ο πιο αποφασισμένος Χόρχε Μαρτίν που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Ο Ισπανός της Pramac Ducati στον Αγώνα Sprint του Σαββάτου στο Κατάρ έβαλε το «μαχαίρι στο στόμα» και οδήγησε γρήγορα και χωρίς λάθη για να φτάσει σε μια πολύ σημαντική νίκη.

Η εκκίνηση του Ισπανού ήταν καλή, ωστόσο ένα μικρό λάθος τον έριξε στην 5η θέση στο δεύτερο γύρο. Από εκείνο το σημείο και έπειτα όμως σαν να γύρισε ο διακόπτης και ο Μαρτίν άρχισα να περνάει τους αντιπάλους του τον έναν μετά τον άλλο μέχρι που έφτασε να ηγείται του αγώνα. Μόλις βρέθηκε μπροστά δεν είχε πρόβλημα να φτιάξει μια μικρή διαφορά ασφαλείας και τελικά να φτάσει στην πολύ σημαντική νίκη.

Πλέον η διαφορά του Μαρτίν από τον πρώτο στη βαθμολογία Πέκο Μπανάια μειώθηκε στους 7 βαθμούς καθώς ο Ιταλός έμεινε μόλις στην 5η θέση. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο με την Gresini Ducati σε μια απίθανη εμφάνιση από τον Ιταλό. το βάθρο συμπλήρωσε ο Λούκα Μαρίνι ο οποίος προσπάθησε από την pole position για τη νίκη, αλλά δεν είχε το ρυθμό των δύο πρώτων.

Advertisement

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Άλεξ Μάρκεθ ο οποίος είχε στο δεύτερο μισό του αγώνα πίσω του τον Πέκο Μπανάια. Ο Ιταλός της Ducati από τη μεριά του δεν ήταν ανταγωνιστικός και πλέον το πρωτάθλημα είναι ανοιχτό για όλα τα ενδεχόμενα. Την εξάδα έκλεισε ο Μαβερικ Βινιάλες, ενώ οι Μπίντερ, Κουαρταραρό, Αουγκούστο Φερνάντεζ και Γιόχαν Ζάρκο συμπλήρωσαν τη δεκάδα.

Advertisement

Σημαντικότερη πτώση ήταν εκείνη τον Ένεα Μπαστιανίνι, Ραούλ Φερνάντεζ και Αλέιξ Εσπαργκαρό όταν συγκρούστηκαν με τον Φράνκο Μορμπιντέλι και βρέθηκαν στην άσφαλτο εγκαταλείποντας τον αγώνα.

Την Κυριακή στις 19:00 πραγματοποιείται το Grand Prix του Κατάρ.

Αποτελέσματα Sprint

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Κατάρ QP: Pole position με αδιανόητο ρεκόρ για τον Μαρίνι
MotoGP Κατάρ: Πρόγραμμα και προβλέψεις
MotoGP Μαλαισίας Sprint: Δυναμίτης ο Άλεξ Μάρκεθ στη Sepang