Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Κατάρ QP: Pole position με αδιανόητο ρεκόρ για τον Μαρίνι

Ελλάδα 9:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP Κατάρ QP: Pole position με αδιανόητο ρεκόρ για τον Μαρίνι

NEWSMOTO

MotoGP Κατάρ QP: Pole position με αδιανόητο ρεκόρ για τον Μαρίνι

NEWSMOTO

Ο Λούκα Μαρίνι πήρε μια απίστευτη pole position στο Κατάρ μπροστά από τους αγχωμένους διεκδικητές του τίτλου.

Advertisement
Advertisement

Οι κατατακτήριες δοκιμές στο Κατάρ για τον προτελευταίο αγώνα MotoGP απέδειξαν δύο σημαντικά πράγματα. Το πρώτο είναι ότι οι Ducati απλά δεν έχουν αντίπαλο με το μαλακό ελαστικό της Michelin και σε αυτήν την πίστα και δεύτερον ότι οι διεκδικητές του τίτλου Πέκο Μπανάια και Χόρχε Μαρτίν ήταν ιδιαίτερα αγχωμένοι ενόψει του πρώτου… τελικού στην πίστα του Lusail.

Ο Λούκα Μαρίνι με την Ducati της Mooney VR46 ήταν εκείνος που κατάκτησε την pole position με έναν ανεπανάληπτο γύρο στην τελευταία του προσπάθεια. Το 1:51.762 που κατάφερε να πετύχει ο Ιταλός είναι νέο ρεκόρ πίστας και αυτή είναι η δεύτερη pole στην καριέρα του Μαρίνι στη μεγάλη κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο με την Gresini Ducati σε μια πειστική εμφάνιση στο Κατάρ, ενώ την πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης έκλεισε η δεύτερη Gresini Ducati του Άλεξ Μάρκεθ.

Advertisement

Από τη δεύτερη σειρά του grid θα ξεκινήσουν τον Αγώνα Sprint και το Grand Prix της Κυριακής οι Πέκο Μπανάια και Χόρχε Μαρτίν. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Μπανάια βρέθηκε στην 4η θέση και θα έχει ακριβώς δίπλα του τον Μαρτίν με την Pramac Ducati. Στην 6η θέση αναρριχήθηκε ο Γιόχαν Ζάρκο, ενώ εξαιρετικός ήταν ο Μαρκ Μαρκέθ ο οποίος πλασαρίστηκε στην 7η θέση.

Τη δεκάδα έκλεισαν οι Μάβερικ Βινιάλες, Ραούλ Φερνάντες και Αλέιξ Εσπαργκαρό με τις Aprilia να έχουν ένα μικρό προβάδισμα όσον αφορά το ρυθμό αγώνα. Μέτρια τα αποτελέσματα για τις KTM με τον Μπραντ Μπίντερ να μένει μόλις στην 11η θέση, ενώ και ο Φάμπιο Κουαρταραρό με τη Yamaha ήταν μόλις 14ος.

Advertisement

Ο Αγώνας Sprint του Σαββάτου πραγματοποιείται στις 19:00.

Αποτελέσματα Κατατακτηρίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Κατάρ: Πρόγραμμα και προβλέψεις
MotoGP Μαλαισίας: Άνοιξε λογαριασμό ο Μπαστιανίνι
MotoGP Αυστραλίας: Ματαιώθηκε ο Αγώνας Sprint