Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Κατάρ: Νίκη για τον Ντι Τζιαναντόνιο, ανάσα στη βαθμολογία για τον Μπανάια

Ελλάδα 2:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP Κατάρ: Νίκη για τον Ντι Τζιαναντόνιο, ανάσα στη βαθμολογία για τον Μπανάια

NEWSMOTO

MotoGP Κατάρ: Νίκη για τον Ντι Τζιαναντόνιο, ανάσα στη βαθμολογία για τον Μπανάια

NEWSMOTO

Ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο πήρε την πρώτη του νίκη στο MotoGP, σοβαρό προβάδισμα στη βαθμολογία για τον Μπανάια μετά τον τραγικό αγώνα του Μαρτίν.

Advertisement
Advertisement

Ότι είδαμε στον Αγώνα Sprint του Σαββάτου στο Κατάρ, έγινε το ακριβώς αντίθετο στο κανονικό Grand Prix της Κυριακής. Αυτήν τη φορά τον πρώτο λόγο και τον εξαιρετικό αγώνα τον έκανε ο Πέκο Μπανάια και τον πολύ μέτριο αγώνα τον έκανε ο Χόρχε Μαρτίν.

Ο Μπανάια έκανε αυτό ακριβώς που θα περιμέναμε από έναν πρωταθλητή. Βγήκε αποφασισμένος στην πίστα, έκανε μια εκπληκτική εκκίνηση και οδήγησε χωρίς λάθη τον αγώνα. Στο τέλος μπορεί να νικήθηκε από τον Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο, αλλά κατάφερε να τερματίσει στη 2η θέση κερδίζοντας τους 20 βαθμούς που μπορεί να αποδειχτούν χρυσάφι στον τελευταίο αγώνα της Βαλένθια.

Advertisement
Advertisement

Τον χειρότερο αγώνα τη χειρότερη στιγμή πραγματοποίησε ο Χόρχε Μαρτίν στο Κατάρ. Ο Ισπανός της Pramac Ducati έκανε καταστροφική εκκίνηση και έμεινε από την αρχή να παλεύει για την 6η θέση. Η πορεία του θα περίμενε κανείς να είναι ανοδική, αλλά το αντίθετο.

Advertisement

Μεγάλος νικητής του αγώνα ήταν ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο με την Gresini Ducati. Ο Ιταλός από το Σάββατο είχε δείξει ότι μπορεί αυτή να είναι η στιγμή που περίμενε όλη τη χρονιά – να πάρει δηλαδή μια νίκη. Ο Ιταλός έμεινε σε όλο τον αγώνα μαζί με τον Μπανάια και όταν είδε ότι ο πρωταθλητής είχε προβλήματα με τα ελαστικά του, έκανε την κίνηση του, πέρασε πρώτος και κέρδισε τον αγώνα Αυτή είναι η πρώτη νίκη του Ντι Τζιαναντόνιο στην καριέρα του στο MotoGP, ο οποίος θυμίζουμε ότι ακόμα δεν έχει κάποια θέση στο MotoGP για το 2024.

Ο Μαρτίν δεν ήταν σε θέση ακολουθήσει το ρυθμό που είχε δείξει το Σάββατο με αποτέλεσμα στο τέλος να δώσει μάχη επιβίωσης να μείνει στη δεκάδα. Τερμάτισε στη 10η θέση τελικά και πηγαίνει στη Βαλένθια με πολύ μικρές πιθανότητες να πάρει τον τίτλο έχοντας να καλύψει 21 βαθμούς διαφοράς από τον Μπανάια.

Advertisement

Στην 3η θέση του βάθρου βρέθηκε ο Λούκα Μαρίνι ο οποίος ολοκλήρωσε ένα εξαιρετικό τριήμερο στο Κατάρ μετά την pole position. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Μάβερικ Βινιάλες με την Aprilia, έπειτα από μεγάλη μάχη με τους Μπράντ Μπίνερ (ΚΤΜ) και Άλεξ Μάρκεθ με Ducati. εξαιρετικός και πάλι ήταν ο Φάμπιο Κουαρταραρό με την Yamaha στην 7η θέση αφήνοντας πίσω τους Ένεα Μπαστιανίνι και Τζακ Μίλερ.

Επόμενος αγώνας σε μία εβδομάδα (24-26 Νοεμβρίου) στην πίστα της Βαλένθια.

Αποτελέσματα Αγώνα

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Κατάρ Sprint: Νίκη-χρυσάφι για τον Μαρτίν, στους 7 βαθμούς η διαφορά
MotoGP Κατάρ QP: Pole position με αδιανόητο ρεκόρ για τον Μαρίνι
MotoGP Μαλαισίας: Άνοιξε λογαριασμό ο Μπαστιανίνι