Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Βαλένθια: Χατ-τρικ για τον Martin, 4ος ο Quartararo, 7ος ο Bagnaia

Ελλάδα 15:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Βαλένθια: Χατ-τρικ για τον Martin, 4ος ο Quartararo, 7ος ο Bagnaia

NEWSMOTO

MotoGP Βαλένθια: Χατ-τρικ για τον Martin, 4ος ο Quartararo, 7ος ο Bagnaia

NEWSMOTO

Τρίτη συνεχόμενη pole position για τον Jorge Martin, αποφασισμένος ο Quartararo, αγχωμένος ο Bagnaia.

Advertisement
Advertisement

Οι τελευταίες κατατακτήριες δοκιμές της χρονιάς ήταν τόσο συναρπαστικές όσο και η υπόλοιπη σεζόν MotoGP του 2023. Φυσικά, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στους δύο διεκδικητές του τίτλους, Pecco Bagnaia και Fabio Quartararo, ωστόσο ο Jorge Martin ήταν εκείνος που έκλεψε την παράσταση.

Ο Ισπανός της Pramac Ducati μας έχει συνηθίσει στις εκπληκτικές εμφανίσεις στις κατατακτήριες και στη Βαλένθια κατάφερε να πάρει την 3η συνεχόμενη pole position του και την 5η συνολικά στη χρονιά. Ο χρόνος του Martin ήταν 1:29.621 και σίγουρα την Κυριακή στον αγώνα θα είναι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές για τη νίκη.

Advertisement
Advertisement

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Marc Marquez με την Repsol Honda. Ο Ισπανός, παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρείται από μια ίωση, τα έδωσε όλα στις κατατακτήριες και στην τελευταία του προσπάθεια κατάφερε να βρεθεί στη 2η θέση. Την πρώτη σειρά του grid για τον αγώνα της Κυριακής συμπλήρωσε ο Jack Miller με την εργοστασιακή Ducati, παρά το γεγονός ότι στη δεύτερη προσπάθειά του σημείωσε πτώση και δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του.

Advertisement

Από την 4η θέση θα εκκινήσει τον πιο σημαντικό αγώνα του 2022 ο Fabio Quartararo. Ο Γάλλος της Yamaha ήταν εξαιρετικός στις κατατακτήριες και στην τελευταία του προσπάθεια τα έδωσε όλα και βρέθηκε στην 4η θέση. Ο Quartararo θέλει μόνο τη νίκη αύριο για να έχει τύχη στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Advertisement

Ικανοποιητικό ήταν το αποτέλεσμα των κατατακτηρίων για τον Pecco Bagnaia ο οποίος βρέθηκε τελικά στην 8η θέση. Ο Ιταλός είναι αρκετά προσεκτικός σε όλες τις περιόδους δοκιμών και το μόνο που έχει να κάνει την Κυριακή είναι να τερματίσει στην 14η θέση και πάνω για να σφραγίσει τον τίτλο του πρωταθλητή. Θα έχει δίπλα του στην 3η σειρά του grid τους Brad Binder και Johann Zarc.

Advertisement

Ο αγώνας της Κυριακής αρχίζει στις 15:00 στην πίστα της Βαλένθια και είναι ο τελευταίος της χρονιάς.

Αποτελέσματα Κατατακτηρίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Βαλένθια: Πρόγραμμα και προβλέψεις
MotoGP Μαλαισίας: Νίκη Pecco, βάθρο Fabio και ο τίτλος θα κριθεί στη Valencia
Ducati Panigale V4R: Από τις πίστες του MotoGP στο σαλόνι σας (+video)