Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Μαλαισίας: Νίκη Pecco, βάθρο Fabio και ο τίτλος θα κριθεί στη Valencia

Ελλάδα 23:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Μαλαισίας: Νίκη Pecco, βάθρο Fabio και ο τίτλος θα κριθεί στη Valencia

NEWSMOTO

MotoGP Μαλαισίας: Νίκη Pecco, βάθρο Fabio και ο τίτλος θα κριθεί στη Valencia

NEWSMOTO

Ο Pecco Bagnaia κέρδισε τον αγώνα της Μαλαισίας, αλλά το βάθρο του Quartararo χάλασε το πάρτι τίτλου της Ducati.

Advertisement
Advertisement

Το Grand Prix της Μαλαισίας στην πίστα της Sepang μπορεί να μην είχε τρομερά προσπεράσματα και μάχες όπως εκείνο του Phillip Island, ωστόσο είχε την περισσότερη αγωνία από κάθε άλλο MotoGP που έχουμε παρακολουθήσει φέτος.

Η ένταση της μάχης του τίτλου ανάμεσα στους Pecco Bagnaia και Fabio Quartararo έκανε τον αγώνα πολύ συναρπαστικό, κυρίως αν θα έχουμε στέψη πρωταθλητή στη Μαλαισία ή θα μείνει ζωντανός ο Γάλλος της Yamaha για ακόμα ένα αγωνιστικό τριήμερο. Το αποτέλεσμα του αγώνα τελικά μεταφέρει τη μάχη του τίτλου στη Valencia, τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Παρά το γεγονός ότι ο Pecco Bagnaia πήρε τη νίκη στη Sepang, η απίθανη εμφάνιση του Quartararo στην 3η θέση τον κράτησε ζωντανό για τον «τελικό» στην ισπανική πίστα σε δύο εβδομάδες. Ο Bagnaia ξεκίνησε τον αγώνα εντυπωσιακά και από την 9η θέση κατάφερε μα στρίψει στην πρώτη στροφή στη 2η θέση. Ο ρυθμός του ήταν πολύ δυνατός και κατάφερε να μείνει άνετα πίσω από τον πρωτοπόρο Martin.

Advertisement

Όταν ο Jorge Martin έκανε το λάθος και έπεσε, ο Ιταλός πήρε την πρωτοπορία έχοντας μόνο τον Enea Bastianini πίσω του. Ο Bastianini του έκανε σε πολλά σημεία τη ζωή δύσκολη περνώντας μάλιστα στο μέσο του αγώνα πρώτος, αλλά τελικά επικράτησε η λογική και Bagnaia έφτασε στη νίκη με τον μελλοντικό teammate του να τον ακολουθεί στη 2η θέση. Με αυτήν τη νίκη ο Bagnaia πηγαίνει στην Valencia με 23 βαθμούς διαφορά και σίγουρα έχει ενάμιση χέρι πάνω στο έπαθλο του πρωταθλητή.

Advertisement

Ο καλύτερος Quartararo εδώ και καιρό

Μετά από πολύ καιρό είδαμε επιτέλους έναν πολύ δυνατό Fabio Quartararo. Ο Γάλλος της Yamaha ξεκίνησε ικανοποιητικά τον αγώνα στην 6η θέση και σταδιακά κατάφερε να ανέβει στην 3η θέση. Προσπάθησε στους τελευταίους γύρους να φτάσει τους δύο πρώτους, αλλά δεν τα κατάφερε να έμεινε τελικά στην τελευταία θέση του βάθρου. Ο πρωταθλητής έκανε εξαιρετικό αγώνα και στη Βαλένθια, αν και με ελάχιστες πιθανότητες, θα διεκδικήσει τον τίτλο.

Advertisement

Στην εξάδα τερμάτισαν οι Marco Bezzecchi, Alex Rins και Jack Miller. Η 6η θέση του Αυστραλού χάρισε μάλιστα και τον Τίτλο Ομάδων στην Ducati Lenovo Team για το 2022. Ο Marc Marquez ήταν μαχητικός αλλά έμεινε στην 7η θέση, ενώ οι Binder, Zarco και Aleix Espargaro έκλεισαν τη δεκάδα. Επόμενος αγώνας σε δύο εβδομάδες (6 Νοεμβρίου) στην πίστα Ricardo Tormo της Valencia στην Ισπανία.

Αποτελέσματα Αγώνα


Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Μαλαισίας: Ασύλληπτη pole για τον Martin, πολύ πίσω οι διεκδικητές του τίτλου
MotoGP Μαλαισίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις
Ducati Panigale V4R: Από τις πίστες του MotoGP στο σαλόνι σας (+video)