Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Βαλένθια: Πρόγραμμα και προβλέψεις

Ελλάδα 14:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP Βαλένθια: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

MotoGP Βαλένθια: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

Ο τελευταίος αγώνας του MotoGP για το 2022 πραγματοποιείται στην πίστα Ricardo Tormo της Βαλένθια.

Advertisement
Advertisement

Φτάσαμε στον τελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP ο οποίος μάλιστα θα κρίνει τον τίτλο του πρωταθλητή. Στην πίστα Ricardo Tormo της πανέμορφης ισπανικής πόλης Βαλένθια, το τριήμερο 4-6 Νοεμβρίου πραγματοποιείται το Grand Prix που θα κρίνει τον πρωταθλητή με τη μάχη να έχει επικεντρωθεί ανάμεσα στους Pecco Bagnaia και Fabio Quartararo.

Η κατάσταση φυσικά είναι πιο απλή από ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati πηγαίνει στην Ισπανία έχοντας ένα σοβαρό προβάδισμα 23 βαθμών. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει κάτι μαγικό για να χάσει τον τίτλο από τον Γάλλο αναβάτη της Yamaha. Με λίγα λόγια, ο Quartararo θα πρέπει να κερδίσει τον αγώνα και να δει τον μεγάλο του αντίπαλο να εγκαταλείπει ή να μένει 15ος στον αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Σε κάθε περίπτωση, ο Bagnaia έχει το πάνω χέρι καθώς το μόνο που έχει να κάνει είναι να τερματίσει 14ος και πάνω για να γίνει ο νέος πρωταθλητής. Στην Ducati έχουν ήδη προγραμματίσει τους πανηγυρισμούς, ωστόσο ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος καθώς στο παρελθόν έχουμε γίνει μάρτυρες τρομερών ανατροπών όπως εκείνη του 2006 όταν ο Valentino Rossi έχασε τον τίτλο από τον Nicky Hayden παρότι πήγε στη Βαλένθια με προβάδισμα στη βαθμολογία.

Η πίστα Ricardo Tormo

Χτισμένη στην περιοχή Cheste λίγα χιλιόμετρα έξω από την ιστορική πόλη της Βαλένθια, η πίστα Ricardo Tormo αποτελεί τα τελευταία χρόνια το σημείο όπου ολοκληρώνεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Η πίστα κατασκευάστηκε το 1999 και από τότε φιλοξενεί κάθε χρόνο το MotoGP, παράλληλα με το ισπανικό πρωτάθλημα μοτοσικλέτας.

Advertisement

Η πίστα έχει χάραξη αντίθετη με τους δείκτες του ρολογιού και αποτελείται από 5 δεξιές και 8 αριστερές στροφές. Το μήκος είναι 4 χιλιόμετρα και η μεγάλη ευθεία είναι 876 μέτρα. Παρά το γεγονός ότι το μήκος της πίστας είναι σχετικά μικρό, οι εγκαταστάσεις είναι πραγματικά εντυπωσιακές με 48 γκαράζ και κερκίδες που θυμίζουν στάδιο ποδοσφαίρου και μπορούν να φιλοξενήσουν 150.000 θεατές.

Προβλέψεις GP Βαλένθια

Advertisement

Μπορεί ο τίτλος να είναι εκείνο που βρίσκεται στο μυαλό του Pecco Bagnaia, ωστόσο ο Ιταλός είναι το νούμερο ένα φαβορί και για τη νίκη στη Βαλένθια. Πέρυσι ο Bagnaia κέρδισε με την Ducati γράφοντας νέο ρεκόρ πίστας, κάτι που δεν αποκλείεται να επαναλάβει και φέτος κλείνοντας και το τελευταίο στόμα αμφισβήτησης που μπορεί να υπάρχει.

Φαβορί για τη νίκη πρέπει να θεωρείται επίσης ο Marc Marquez με την Repsol Honda, ενώ πάντα πρέπει να υπολογίζουν για τη νίκη τους Enea Bastianini και Jorge Martin. Για το βάθρο αναμένεται να παλέψουν οι αναβάτες της Aprilia, Aleix Espargaro και Maverick Vinales, ενώ και ο Jack Miller θα είναι μέσα στους διεκδικητές της πρώτης τριάδας. Ο Fabio Quartararo έχει μοναδικό στόχο τη νίκη, αλλά αυτό είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Ένα βάθρο ίσως είναι εφικτό, αλλά ακόμα και αυτό δεν θα είναι εύκολο.

Πρόγραμμα GP Βαλένθια

Advertisement

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου

10:55 Ελεύθερες Δοκιμές 1
15:10 Ελεύθερες Δοκιμές 2

Σάββατο 5 Νοεμβρίου

10:55 Ελεύθερες Δοκιμές 3
14:30 Ελεύθερες Δοκιμές 4
15:10 Κατατακτήριες Δοκιμές 1
15:35 Κατατακτήριες Δοκιμές 2

Κυριακή 6 Νοεμβρίου

12:00 Αγώνας Moto3
13:20 Αγώνας Moto2
15:00 Αγώνας MotoGP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Μαλαισίας: Νίκη Pecco, βάθρο Fabio και ο τίτλος θα κριθεί στη Valencia
Ducati Panigale V4R: Από τις πίστες του MotoGP στο σαλόνι σας (+video)
Με Ινδία και Καζακστάν το αγωνιστικό ημερολόγιο MotoGP 2023