Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Ταϊλάνδης: «Κατάληψη» στο Buriram από την Ducati

Ελλάδα 22:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Ταϊλάνδης: «Κατάληψη» στο Buriram από την Ducati

NEWSMOTO

MotoGP Ταϊλάνδης: «Κατάληψη» στο Buriram από την Ducati

NEWSMOTO

Ο Marco Bezzecchi και μια αρμάδα από Ducati κυριάρχησαν στις κατατακτήριες του Buriram.

Advertisement
Advertisement

Παρά τις προβλέψεις για βροχή στην πίστα Buriram της Ταϊλάνδης, οι ελεύθερες και οι κατατακτήριες δοκιμές των δύο πρώτων ημερών πραγματοποιήθηκαν σε υπέροχες καιρικές συνθήκες. Αυτό σημαίνει ότι οι αναβάτες της Ducati είχαν τον πρώτο λόγο σε μια πίστα που η Desmosedici βολεύεται πολύ καλά. Η pole position ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα πήγαινε σε κάποιον αναβάτη του ιταλικού εργοστασίου, ωστόσο λίγοι περίμεναν τον Marco Bezzecchi να επικρατήσει.

Ο νεαρός Ιταλός της Mooney VR46 δεν είχε δείξει ότι έχει τόσο δυνατό ρυθμό για να διεκδικήσει την pole, ωστόσο η τελευταία του προσπάθεια ήταν απίθανη. Ο Bezzecchi κατάφερε να σημειώσει χρόνο 1:29.671, το οποίο είναι νέο ρεκόρ πίστας και πήρε την πρώτη του pole position στο MotoGP. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Jorge Martin με την Ducati της Pramac. Ο Ισπανός ήταν σταθερά ο πιο γρήγορος αναβάτης στις κατατακτήριες και όλα έδειχναν ότι θα έπαιρνε την pole, ωστόσο για μόλις 0,021″ δεν το πέτυχε.

Advertisement
Advertisement

Την πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής συμπλήρωσε ο Pecco Bagnaia με την εργοστασιακή Ducati. Ο Ιταλός έσωσε την παρτίδα μετά το δύσκολο ξεκίνημα στο τριήμερο και είναι σε καλή κατάσταση για έναν δυνατό αγώνα. Στις πρώτες επτά θέσεις είχαμε έξι μοτοσικλέτες της Ducati καθώς στην 5η θέση βρέθηκε ο Johann Zarco ακολουθούμενος από τους Enea Bastianini και Jack Miller.

Advertisement

Ο μοναδικός αναβάτης που κατάφερε να σπάσει την κυριαρχία των «κόκκινων» ήταν ο Fabio Quartararo με την Yamaha. Ο πρωταθλητής σημείωσε τον 4ο καλύτερο χρόνο οδηγώντας πάνω από τα όρια την εργοστασιακή M1. Πολύ δυνατός ήταν και ο Marc Marquez ο οποίος έφερε την Repsol Honda του στην 8η θέση και ίσως να βρισκόταν ακόμα πιο ψηλά στην κατάταξη αν δεν είχε κάνει λάθος στην τελευταία στροφή.

Advertisement

Σε δύσκολη θέση από την άλλη, βρέθηκε ο Aleix Espargaro με την Aprilia καθώς δεν κατάφερε να περάσει στο Q2 από το Q1. Ο Ισπανός θα εκκινήσει τον αγώνα από την 13η θέση και θα έχει δύσκολο έργο να μείνει κοντά στους πρώτους. Ο αγώνας της Ταϊλάνδης ξεκινάει την Κυριακή στις 11:00.

Advertisement

Αποτελέσματα Κατατακτηρίων


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP: Το αγόρι με τα τατουάζ
MotoGP Ταϊλάνδης: Πρόγραμμα και προβλέψεις
Στο καλεντάρι του MotoGP το Καζακστάν από το 2023