Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Ταϊλάνδης: Πρόγραμμα και προβλέψεις

Ελλάδα 2:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Ταϊλάνδης: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

MotoGP Ταϊλάνδης: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

Από την Ιαπωνία και την πίστα του  Motegi, το MotoGP ταξιδεύει άμεσα στην Ταϊλάνδη και την πίστα Buriram.

Advertisement
Advertisement

Χωρίς ανάσα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP ταξιδεύει από την Ιαπωνία στην Ταϊλάνδη για τον 17ο γύρο του πρωταθλήματος. Στο Motegi παρακολουθήσαμε ίσως τον πιο τρελό αγώνα της χρονιάς με τους πρωταγωνιστές να μετατρέπονται σε «κομπάρσοι» και οι «κομπάρσοι» να μετατρέπονται σε πρωταγωνιστές. Όπως και να έχει πάντως, το πρωτάθλημα έχει πάρει μια άγρια ομορφιά και στην Ταϊλάνδη περιμένουμε ακόμα περισσότερα δράματα.

Στο Motegi, λίγο οι καιρικές συνθήκες, λίγο ο περιορισμένος χρόνος στην πίστα ανάγκασε τους αναβάτες και τις ομάδες να «βουτήξουν» σε άγνωστα νερά με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να είναι «χαμένοι» στη διάρκεια του αγώνα. Το αποτέλεσμα όσον αφορά τη βαθμολογία του πρωταθλήματος είχε σοβαρό αντίκτυπο καθώς δύο από τους διεκδικητές του τίτλου έφυγαν από την Ιαπωνία με μηδέν βαθμούς.

Advertisement
Advertisement

Αρχικά ήταν ο Aleix Espargaro ο οποίος έπεσε θύμα των μηχανικών της Aprilia. Στον γύρο προθέρμανσης οι μηχανικοί της Aprilia ξέχασαν να αφαιρέσουν την χαρτογράφηση οικονομίας καυσίμου με αποτέλεσμα η μοτοσικλέτα να μην έχει την απαραίτητη ισχύ για να κινηθεί γρήγορα. Ο Ισπανός αναγκάστηκε να μπει στα pit και να αλλάξει εσπευσμένα στη δεύτερη RS-GP του χάνοντας ουσιαστικά κάθε ελπίδα για ένα καλό αποτέλεσμα.

Από την άλλη, ο Pecco Bagnaia, παρά το γεγονός ότι είχε δύσκολο αγώνα στην Ιαπωνία, στο τέλος έδειχνε ότι θα μπορούσε να πάρει κάτι θετικό. Ο υπολογισμός του όμως στην προσπάθεια προσπέρασης στο μεγάλο του αντίπαλο Fabio Quartararo ήταν λανθασμένος με αποτέλεσμα να πέσει και να γυρίσει απαρηγόρητος στο γκαράζ της ομάδας. Πλέον η διαφορά στη βαθμολογία είναι στους 17 βαθμούς του Bagnaia από τον Quartararo και στους 25 βαθμούς από τον Espargaro.

Advertisement

Η πίστα Buriram International Circuit

Η πίστα του Buriram είναι ένα ακόμα δημιούργημα του Γερμανού σχεδιαστή Hermann Tilke. Η πίστα βρίσκεται 410 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Bangkok σε μια περιοχή με έντονη υγρασία και ζέστη. Το μήκος της πίστας είναι 4.554 μέτρα και αποτελείται από 12 στροφές με την χωρητικότητα των εγκαταστάσεων να φτάνει τις 100.000 θεατές. Το ρεκόρ πίστας κατέχει από το 2019 ο Marc Marquez με χρόνο 1:31.471, ενώ ο Ισπανός της Repsol Honda ήταν ο νικητής του τελευταίου αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊλάνδη το 2019. Οι μοτοσικλέτες της Yamaha επίσης δουλεύουν καλά στο Buriram και η μάχη του πρωταθλήματος αναμένεται να ανάψει το προσεχές τριήμερο.

Advertisement

Προβλέψεις για την Ταϊλάνδη

Μπορεί η Ducati να έχει κυριαρχήσει φέτος με 11 νίκες στους 16 πρώτους αγώνες της χρονιάς, ωστόσο ο Fabio Quartararo παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ο Γάλλος, αν ο καιρός το επιτρέψει, θα είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη στην Ταϊλάνδη για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι η Yamaha δουλεύει καλά στη συγκεκριμένη πίστα και ο δεύτερος είναι ότι αυτή ίσως είναι η τελευταία του ευκαιρία να παλέψει για τη νίκη μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Advertisement

Είδαμε ότι ο Marc Marquez είναι σε καλή κατάσταση έχοντας εξαιρετικό αγώνα στην Ιαπωνία. Ο Ισπανός αναμένεται να είναι μέσα στη μάχη της νίκης, αν όχι θα είναι σίγουρα μέσα στη μάχη του βάθρου. Οι αναβάτες της Aprilia, Aleix Espargaro και Maverick Vinales αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην πίστα Buriram με τον Vinales να έχει ανέβει στο βάθρο του αγώνα του 2019. Στην Ducati, ο Pecco Bagnaia δεν έχει περιθώρια για άλλο λάθος και δεν θα ρισκάρει πλέον ένα ακόμα κακό αποτέλεσμα. Δεν θα είναι στη μάχη της νίκης, αλλά θα παλέψει για το βάθρο. Αντίθετα, οι Enea Bastianini και Jorge Martin είναι μέσα στα φαβορί για τη νίκη, το ίδιο και ο φορμαρισμένος Jack Miller.

Υπάρχουν και μερικές εκπλήξεις στο grid του MotoGP στο Buriram. Ο Danilo Petrucci θα επιστρέψει στο MotoGP με την ομάδα της Suzuki αντικαθιστώντας τον τραυματία Joan Mir, ενώ ο Taka Nakagami θα προτιμήσει να αναρρώσει και τη θέση του θα πάρει ο Tetsua Nagashima.

Πρόγραμμα GP Ταϊλάνδης

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

06:50 MotoGP Ελεύθερες Δοκιμές 1
11:05 MotoGP Ελεύθερες Δοκιμές 2

Σάββατο 1 Οκτωβρίου

06:50 MotoGP Ελεύθερες Δοκιμές 3
10:25 MotoGP Ελεύθερες Δοκιμές 4
11:05 MotoGP Κατατακτήριες Δοκιμές 1
11:30 MotoGP κατατακτήριες Δοκιμές 2

Κυριακή 2 Οκτωβρίου

08:00 Moto3 Αγώνας
09:20 Moto2 Αγώνας
11:00 MotoGP Αγώνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Ιαπωνίας: Σαμουράι Miller κέρδισε εύκολα στο Motegi, πτώση για Bagnaia
Χωρίς αντίπαλο η Ducati στο MotoGP
MotoGP Αραγονίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις