Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP, Portimao: Ταχύτερος ο Bagnaia, στον Quartararo η Pole!

Ελλάδα 18:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP, Portimao: Ταχύτερος ο Bagnaia, στον Quartararo η Pole!

NEWSMOTO

MotoGP, Portimao: Ταχύτερος ο Bagnaia, στον Quartararo η Pole!

NEWSMOTO

Μια κίτρινη σημαία που κυμάτιζε εξαιτίας της πτώσης του Oliveira, στάθηκε αιτία για την ακύρωση του χρόνου-ρεκόρ του Fransesco Bagnaia, χαρίζοντας την Pole Position στον Fabio Quartararo που επίσης έθεσε ρεκόρ ταχύτερου γύρου.

Advertisement
Advertisement

Χρονικά πίσω από τον Γάλλο της Yamaha, μα δίπλα του στην πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης, θα είναι ο Alex Rins με το GSX-RR της Suzuki, ενώ την εν λόγω σειρά κλείνει ο Johann Zarco που παρά την πτώση του στο Q2, κατάφερε να εντυπωσιάσει και πάλι, γενόμενος σταδιακά ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της Ducati. Την πρώτη εργοστασιακή μοτοσυκλέτα των Ιταλών, συναντάμε στην 4η θέση και στα χέρια του προσφάτως χειρουργημένου για arm-pump, Jack Miller. O Αυστραλός, θα έχει δίπλα του τον Franco Morbidelli, που χάρισε για πρώτη φορά φέτος χαμόγελα στην ομάδα της Petronas, αντίθετα από το Valentino Rossi που εκκινεί αύριο 17ος.

Πίσω στα της 2ης σειράς όμως, συναντάμε το Marc Marquez που αν και πέρασε στο Q2 μέσω του Q1, υπήρξε ως και 3ος στα χρονόμετρα, παρά την αργή είσοδο του στο Q2. Κάτι που ενδεχομένως συνέβη προς οικονομία του μαλακού ελαστικού του αλλά και της κόπωσης του χεριού του, με το σκηνοθέτη να δίνει αρκετά πλάνα με τον Ισπανό αναβάτη να δείχνει μουδιασμένος, αν όχι ενοχλημένος στο ταλαίπωρο δεξί του μπράτσο. Ό,τι και να πούμε όμως, το ” Μυρμήγκι” μέχρι τώρα, όσα στόματα δεν τα έκλεισε, τα άφησε… ανοικτά.

Advertisement
Advertisement

Την 3η σειρά του grid ανοίγει ο –για ακόμα μια φορά εντυπωσιακός- Aleix Espargaro, του οποίου το RS-GP άφησε πίσω του τη Ducati του Luca Marini αλλά και το GSX-RR του Joan Mir. Αξίζει να σημειωθεί πως οι J.Mir και M.Marquez, μονομάχησαν εντυπωσιακά στο Q1, κάνοντας μας να ευχόμαστε για αυριανή επανάληψη του σκηνικού. Τέλος, η 12αδα κλείνει με τους Miquel Oliveira (KTM), Fransesco Bagnaia (Ducati) και Maverick Vinales (Yamaha), o οποίος είδε τον χρόνο του στο Q2 να ακυρώνεται εις διπλούν εξαιτίας των ορίων της πίστας. Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα πατώντας εδώ.

Advertisement

Περί ελαστικών

Για τη συγκεκριμένη πίστα, η Michelin επέλεξε να φέρει τα τρία συνηθισμένα μείγματα γόμας των ελαστικών Power Slick. Η γκάμα των μπροστινών ελαστικών θα είναι διαθέσιμη σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας, όλα συμμετρικής σχεδίασης, ενώ θα διαθέτει και ένα ακόμα σκληρό μείγμα, ασύμμετρης σχεδίασης, που θα φέρει πιο σκληρή γόμα στο δεξί τμήμα του πέλματος. Τα πίσω ελαστικά θα είναι διαθέσιμα σε μαλακά, μεσαία και σκληρά μείγματα γόμας, με τη διαφορά ότι αυτά είναι ασύμμετρης σχεδίασης και φέρουν πιο σκληρό μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος για να μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις επιπλέον δεξιές στροφές της πίστας.

Advertisement

Αύριο ποιος;

Πέρυσι, έλαμψε μέσα στην έδρα του ο Miguel Oliveira, ωστόσο μάλλον θα δυσκολευτεί να επαναλάβει τον άθλο του 2020. Οι μοτοσυκλέτες της Ducati είναι και πάλι δυνατές, οπότε φαντάζει αδύνατο να μην είναι έστω μια στο βάθρο πχ του Zarco. Δυνατές είναι και οι Yamaha, με τον Quartararo να θέλει να αποδείξει πως δεν είναι το νο.1 του εργοστασίου από την Iwata. Τρίτο όνομα για το βάθρο; Αυτό του Marc Marquez. O πολλάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχει αποδειχθεί ξεκάθαρα αναβάτης –και- της Κυριακής, οπότε με το κατάλληλο κοκτέιλ παυσίπονων θα μπορούσε να φιγουράρει άνετα ακόμα και στο ψηλότερο σκαλί.

Advertisement

Τα φώτα εκκίνησης του 3ου και σίγουρα πιο ενδιαφέροντα αγώνα για το 2021 ως τώρα σβήνουν αύριο στις 14.30 ώρα Ελλάδος, με το θέαμα να προμηνύεται καταιγιστικό.

Διαβάστε επίσης:

Triumph Trident 660: Άφιξη Ελλάδα και η διαμόρφωση στο επίκεντρο

KTM Central Store: Μια νέα εμπειρία στην επιλογή

Honda & Casio: Ώρα για την 60η επέτειο