Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP: Παρουσιάστηκε η Gresini Ducati του 2023

Ελλάδα 12:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP: Παρουσιάστηκε η Gresini Ducati του 2023

NEWSMOTO

MotoGP: Παρουσιάστηκε η Gresini Ducati του 2023

NEWSMOTO

Η δορυφορική ομάδα της Ducati παρουσίασε τα νέα της χρώματα και τον καινούριο της αναβάτη για το 2023.

Advertisement
Advertisement

Έχουν περάσει δύο χρόνια κιόλας από τότε που ο Fausto Gresini άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Ιταλίας έπειτα από επιπλοκές της Covid-19. Ο θρυλικός αναβάτης και μάνατζερ άφησε πίσω του μια σπουδαία κληρονομιά η οποία συνεχίζεται με περηφάνια από τους κοντινούς του ανθρώπους.

Μάλιστα, το 2022 ήταν μια απίθανη χρονιά για την Gresini η οποία με τον φοβερό και τρομερό Enea Bastianini πανηγύρισε τέσσερις νίκες στη διάρκεια της χρονιάς. Το 2023 μπορεί ο Bastianini να μετακόμισε στην εργοστασιακή Ducati, ωστόσο η ομάδα φρόντισε να τον αντικαταστήσει με έναν εξίσου ταλαντούχο αναβάτη.

Advertisement
Advertisement

Ο Alex Marquez εγκατέλειψε την Honda στο τέλος του 2022 προς αναζήτηση μιας καλύτερης και πιο ανταγωνιστικής μοτοσικλέτας. Η Ducati σίγουρα αυτήν τη στιγμή είναι ανώτερη της Honda και ο Marquez θα έχει την ευκαιρία το 2023 να δείξει ότι έχει θέση στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Στο πλευρό του Alex Marquez για το 2023 θα βρίσκεται ο Fabio Di Giannantonio ο οποίος για δεύτερη χρονιά θα οδηγήσει την Ducati της Gresini. Τα χρώματα της νέας μοτοσικλέτας είναι ελαφρώς διαφορετικά σε σχέση με το 2022 καθώς έχει προστεθεί περισσότερο κόκκινο χρώμα στο κέντρο της μοτοσικλέτας. Το γαλάζιο συνεχίζει να κυριαρχεί, ενώ για τη νέα χρονιά η ομάδα θα χρησιμοποιήσει την πρωταθλήτρια μοτοσικλέτα GP22 που είχαν οι Jack Miller και Pecco Bagnaia το 2022.

Advertisement

H Gresini Racing θα έχει παρουσία και στις μικρότερες κατηγορίες της Moto2 και Moto3. Αξιοσημείωτο για την επόμενη χρονιά είναι το γεγονός της νέας συνεργασίας μεταξύ της ομάδας και της QJMotor. Η κινεζική μάρκα έχει κάνει σημαντικό άνοιγμα στην Ευρώπη (πρόσφατα ήρθε στη χώρα μέσω της Γκοργκόλης Α.Ε.) και θέλει να μπει δυναμικά και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεκινώντας από τη Moto2.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με καμουφλάζ η νέα Yamaha MotoGP (+video)
Πότε γίνονται οι παρουσιάσεις των ομάδων MotoGP 2022
Πρώην αστέρι του MotoGP ανοίγει motocross θεματικό πάρκο (+video)