Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Πρώην αστέρι του MotoGP ανοίγει motocross θεματικό πάρκο (+video)

Ελλάδα 4:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώην αστέρι του MotoGP ανοίγει motocross θεματικό πάρκο (+video)

NEWSMOTO

Πρώην αστέρι του MotoGP ανοίγει motocross θεματικό πάρκο (+video)

NEWSMOTO

Ο Andrea Dovizioso κάνει το όνειρό του πραγματικότητα ανοίγοντας πάρκο motocross στην Ιταλία.

Advertisement
Advertisement

Ο Andrea Dovizioso είναι από τους πιο επιτυχημένους αναβάτες MotoGP μετρώντας νίκες, βάθρα και έναν τίτλο στο ενεργητικό του. Πλέον ο Ιταλός αναβάτης έχει εγκαταλείψει τις πίστες του παγκοσμίου πρωταθλήματος και έχει στρέψει την προσοχή του στο αγαπημένο του χόμπι, το motocross.

Ανέκαθεν το όνειρο του Ιταλού αναβάτη ήταν να αποκτήσει έναν δικό του χώρο για να βάλει την προσωπική του σφραγίδα στον χωμάτινο κόσμο και από ότι φαίνεται αυτό το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Ο «Dovi» ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του, RPM, αναλαμβάνει τη διοίκηση της πίστας motocross στην Faenza με στόχο να δημιουργήσει κάτι πολύ μεγαλύτερο από απλά μια πίστα.

Advertisement
Advertisement

Τα σχέδια του πρώην αναβάτη της Ducati είναι μεγάλα και βασικός στόχος είναι να δημιουργήσει ένα θεματικό πάρκο το οποίο θα ονομαστεί «04 Park – Monte Coralli». Σε αυτό το πάρκο, εκτός από την πίστα motocross θα υπάρχουν διάφορες εγκαταστάσεις οι οποίες θα μπορούν να φιλοξενήσουν αγώνες dirt track, mini bikes και Off-Road, ενώ η πίστα της Faenza θα διευρυνθεί και θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει αγώνες του MXGP. Παράλληλα θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων οδήγησης, να διασκεδάσεις με έξυπνα παιχνίδια και να απολαύσεις φαγητό, ποτό και events για παιδιά.

Ο Andrea Dovizioso, ο οποίος πρόσφατα τραυματίστηκε σε προπόνηση motocross στο χέρι, θα έχει την στήριξη της Ιταλικής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας. Οι εργασίες στο χώρο θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2023 με στόχο το πάρκο να είναι έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι.

Advertisement

Βίντεο από τις motocross περιπέτειες του Dovizioso στην Αμερική.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το σύστημα της Yamaha που κρατά όρθια τη μοτοσικλέτα (+video)
Με 70 εκ. ευρώ ανεβαίνεις στο βάθρο του MotoGP
MotoGP: Το πρώτο βήμα προς τη βιωσιμότητα