Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Ιταλίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

Ελλάδα 11:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Ιταλίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

MotoGP Ιταλίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

Στην Ιταλία συνεχίζεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP το αγωνιστικό τριήμερο 9-11 Ιουνίου.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό το χρονικό σημείο του πρωταθλήματος MotoGP δεν είχαμε συνηθίσει μεγάλες διακοπές και οι τρεις εβδομάδες που μεσολάβησαν μεταξύ του Grand Prix της Γαλλίας και αυτού της Ιταλίας φάνηκε ατελείωτο.

Η αναμονή όμως τελείωσε και το προσεχές αγωνιστικό τριήμερο 9-11 Ιουνίου οι ομάδες και οι αναβάτες του MotoGP επιστρέφουν στη δράση για τον 6ο γύρο του πρωταθλήματος. Το Grand Prix της Ιταλίας πραγματοποιείται στην πίστα του Μουτζέλο στους λόφους της Τοσκάνης και οι φίλοι του MotoGP αναμένεται να κατακλύσουν για μια ακόμα φορά την πανέμορφη πίστα.

Advertisement
Advertisement

Το προηγούμενο GP στο Λε Μαν ήταν συναρπαστικό και μας χάρισε πολλές συγκινήσεις, ιδιαίτερα την στιγμή της σύγκρουσης του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Πέκο Μπαναια με τον Μάβερικ Βινιάλες. Αυτή η εγκατάλειψη σε συνδυασμό με την επιβλητική νίκη του Μάρκο Μπεζέκι δημιούργησε νέα δεδομένα στη βαθμολογία καθώς πλέον ο Μπεζέκι είναι μόλις έναν βαθμό πίσω από τον Μπανάια.

Ένα από τα πιο σημαντικά νέα πηγαίνοντας προς το Μουτζέλο είναι η επιστροφή του Ένεα Μπαστιανίνι στη σέλα της εργοστασιακής Ducati του. Ο Ιταλός ξεπέρασε τον τραυματισμό του στον ώμο και πλέον είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει το πρώτο Grand Prix της χρονιάς. Θυμίζουμε ότι ο Μπαστιανίνι τραυματίστηκε μόλις στον πρώτο γύρο του πρώτου αγώνα Sprint της χρονιάς. Η Ducati επίσης στην εργοστασιακή της ομάδας θα χρησιμοποιήσει τον κίτρινο χρωματισμό Giallo Ducati για να τιμήσει τις αγωνιστικές μοτοσικλέτες του παρελθόντος.

Advertisement

Προβλέψεις στο Μουτζέλο

Θα προκαλέσει μεγάλη έκπληξη στην Ιταλία αν νικητής τόσο στον αγώνα Sprint όσο και στο κανονικό Grand Prix δεν είναι ένας Ιταλός αναβάτης με μια ιταλική μοτοσικλέτα. Μεγάλα φαβορί για τη νίκη είναι οι Πέκο Μπανάια και Μάρκο Μπεζέκι με τις Ducati, με τους δύο Ιταλούς να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση.

Advertisement

Και οι υπόλοιποι Ιταλοί πάντως αναμένεται να είναι μέσα στη μάχη της νίκης, όπως ο Λούκα Μαρίνι, ενώ ο μοναδικό αναβάτης που μπορεί να χαλάσει το πάρτι της νίκης στους Ιταλούς είναι ο φορμαρισμένος Ισπανός Χόρχε Μαρτίν με την Pramac Ducati. Για το βάθρο σίγουρα οι αναβάτες της KTM αναμένεται να είναι μπροστά, με τον Μπράντ Μπίντερ να έχει παρουσιάσει ένα εξαιρετικό πρόσωπο μέχρι στιγμής.

Μεγάλο ερωτηματικό θα είναι ο Μαρκ Μάρκεθ με την Repsol Honda, αλλά και οι αναβάτες της Aprilia, οι οποίοι έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα φέτος στην απόδοσή τους, ενώ δύσκολο θα είναι το έργο του Φάμπιο Κουαρταράρο σε μια πίστα που η Yamaha έχει γνωρίσει σημαντικές επιτυχίες στο παρελθόν.

Advertisement

Πρόγραμμα Grand Prix Ιταλίας

Παρασκευή 9 Ιουνίου

11:45 Ελεύθερες Δοκιμές 1
16:00 Ελεύθερες Δοκιμές 2

Σάββατο 10 Ιουνίου

11:10 Ελεύθερες Δοκιμές 3
11:50 Κατατακτήριες Δοκιμές 1
12:15 Κατατακτήριες Δοκιμές 2
16:00 Αγώνας Sprint

Κυριακή 11 Ιουνίου

12:00 Αγώνας Moto3
13:15 Αγώνας Moto2
15:00 Αγώνας MotoGP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP: Πρόβλημα τραυματισμού για τον πρωταθλητή
Ξεκίνησαν οι επιτυχίες για την QJMotor στο MotoGP
Έρχεται ενδοεπικοινωνία στο MotoGP