Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Έρχεται ενδοεπικοινωνία στο MotoGP

Ελλάδα 14:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται ενδοεπικοινωνία στο MotoGP

NEWSMOTO

Έρχεται ενδοεπικοινωνία στο MotoGP

NEWSMOTO

Δοκιμάστηκε σύστημα ενδοεπικοινωνίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP με σκοπό να εφαρμοστεί το 2024.

Advertisement
Advertisement

Μετά την ολοκλήρωση του Grand Prix Ισπανίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP οι ομάδες έμειναν για μια ακόμα μέρα στην πίστα της Χερέθ για προγραμματισμένες δοκιμές. Ανάμεσα σε πλαίσια, αναρτήσεις, ψαλίδια, αεροδυναμικά, και ηλεκτρονικά κάποιοι αναβάτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το σύστημα ενδοεπικοινωνίας που ετοιμάζει η Dorna για το MotoGP.

Το σύστημα για πρώτη φορά είχε δοκιμαστεί το 2020 στο Μιζάνο, αλλά εκείνη την περίοδο η Dorna δεν προχώρησε περαιτέρω στην εξέλιξη του συστήματος. Από ότι φαίνεται όμως το σύστημα τελικά θα εφαρμοστεί πιθανότατα την επόμενη χρονιά και ήδη έγινε η πρώτη επίσημη δοκιμή. Οι αναβάτες που δοκίμασαν το σύστημα ήταν οι Φάμπιο Κουαρταραρό με Yamaha, Αλέιξ Εσπαργκαρό με Aprilia και Γιόνας Φόλγκερ με GasGas.

Advertisement
Advertisement

Παρά το γεγονός ότι κανένας από τους αναβάτες δεν αποκάλυψε τίποτα για το σύστημα, έγινε γνωστό από την ίδια την Dorna ότι η ενδοεπικοινωνία θα έχει μονόδρομο χαρακτήρα. Ο αναβάτης δεν θα μπορεί να μιλήσει, παρά μόνο να ακούει τα ηχογραφημένα μηνύματα που θα δίδονται από τους Αγωνοδίκες. Τα μηνύματα θα έχουν να κάνουν συνήθως με προειδοποίηση για κάποιο κίνδυνο εντός πίστας.

Ενώ αρχικά είχε επιλεγεί να τοποθετηθεί ακουστικό στο αυτί του αναβάτη, τελικά αποφασίστηκε να μπει ένα μικρό ηχείο μέσα στο κράνος. Η Dorna συνεργάστηκε με την HJC και την Kabuto στον τομέα των κρανών και με τις Alpinestars και Ixon στις φόρμες προκειμένου να εξελίξουν το σύστημα ενδοεπικοινωνίας και να το παραδώσουν στις ομάδες. Το σύστημα αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από το 2024.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Ισπανίας: Ο νόμος του πρωταθλητή
MotoGP: Χάος στην εκκίνηση του αγώνα Sprint (+video)
Η Warner Bros ετοιμάζει blockbuster ταινία για το MotoGP

Advertisement