Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Γερμανίας QP: Το τέλειο timing του Μπανάια και το «beef» μεταξύ Ζάρκο και Μάρκεθ

Ελλάδα 10:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP Γερμανίας QP: Το τέλειο timing του Μπανάια και το «beef» μεταξύ Ζάρκο και Μάρκεθ

NEWSMOTO

MotoGP Γερμανίας QP: Το τέλειο timing του Μπανάια και το «beef» μεταξύ Ζάρκο και Μάρκεθ

NEWSMOTO

Πολύτιμη pole position για τον Πέκο Μπανάια στο χάος των κατατακτηρίων του Σάχσενρινγκ.

Advertisement
Advertisement

Από την Παρασκευή στη Γερμανία φάνηκε ότι τα πράγματα θα είναι έντονα στο MotoGP του Σάχσενρινγκ. Η τρομερή πτώση και σύγκρουση του Μαρκ Μάρκεθ με τον Γιόχαν Ζάρκο, οι μετέπειτα αλληλοκατηγορίες τους, οι μεγάλες πτώσεις πρωτοκλασάτων αναβατών δημιούργησαν ένα ηλεκτρισμένο κλίμα στη γερμανική πίστα που συνεχίστηκε και το Σάββατο.

Η βροχή δεν έκανε ευκολότερα τα πράγματα με τους αναβάτες να δοκιμάζονται σε δύσκολες συνθήκες, ενώ οι περίεργες στιγμές δεν έλειψαν ξανά με πρωταγωνιστή ποιόν άλλο; τον Μαρκ Μάρκεθ.

Τελικά η πίστα στέγνωσε με αποτέλεσμα οι κατατακτήριες να πραγματοποιηθούν με σλικ ελαστικά στις μοτοσικλέτες και τους αναβάτες να πιέζουν στο όριο. Ταχύτερος σε αυτές τις στιγμές έντασης ήταν ο Πέκο Μπανάια ο οποίος κατάφερε να πάρει την πολύτιμη pole position στο Σάχσενρινγκ. Ο Ιταλός της Ducati εκμεταλλεύτηκε τις πτώσεις των αντιπάλων του και στάθηκε τυχερός με τις κίτρινες σημαίες στα τελευταία λεπτά του Q2 κατακτώντας ακόμα μια pole position.

Advertisement

Το «timing» ήταν εξαιρετικά σημαντικό στις κατατακτήριες και οι Λούκα Μαρίνι και Τζακ Μίλερ το πέτυχαν άψογα. Ο Ιταλός της VR46 Ducati κατάφερε να βρεθεί στη 2η θέση και ο Αυστραλός της KTM τον ακολούθησε στην 3η θέση. Από την 4η θέση της σχάρας εκκίνησης θα εκκινήσει τους αγώνες ο Γιόχαν Ζάρκο, ενώ στην εξάδα βρέθηκαν επίσης οι Μπεζέκι και Μαρτίν.

Advertisement

Ο Μαρκ Μάρκεθ για μια ακόμα φορά έκλεψε την παράσταση στις κατατακτήριες, κυρίως με τις πτώσεις του. Ο Ισπανός έπεσε στο Q1, αλλά πέρασε στο Q2. Αργότερα στο Q2 έπεσε ξανά στην αρχή της διαδικασίας, κατάφερε να επιστρέψει στα pit καi να βγει ξανά στην πίστα, αλλά πάλι έπεσε ολοκληρώνοντας τη διαδικασία στην 7η θέση. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Άλεξ Μάρκεθ, Μπραντ Μπίντερ και Αλέιξ Εσπαργκαρό.

Ο αγώνας Sprint στη Γερμανία αρχίζει στις 16:00 το Σάββατο.

Advertisement

Αποτελέσματα Κατατακτηρίων


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Γερμανίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις
MotoGP Ιταλίας: Ασταμάτητος ο Μπανάια στο Μουτζέλο
MotoGP: Πρόβλημα τραυματισμού για τον πρωταθλητή