Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Ιταλίας: Ασταμάτητος ο Μπανάια στο Μουτζέλο

Ελλάδα 20:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Ιταλίας: Ασταμάτητος ο Μπανάια στο Μουτζέλο

NEWSMOTO

MotoGP Ιταλίας: Ασταμάτητος ο Μπανάια στο Μουτζέλο

NEWSMOTO

Ο Πέκο Μπανάια έκανε τον τέλειο αγώνα στο Μουτζέλο και πήρε μια πανάξια νίκη μπροστά στους συμπατριώτες του.

Advertisement
Advertisement

Αν κάποιοι πίστεψαν ότι θα υπήρχε αναβάτης ο οποίος θα μπορούσε να τα βάλει με τον Πέκο Μπανάια το απόγευμα της Κυριακής στο MotoGP του Μουτζέλο έπεσαν έξω. Ο Ιταλός της Ducati έκανε πολύ απλά τον τέλειο αγώνα μπροστά στους συμπατριώτες του και πήρε μια πανάξια νίκη.

Ο Μπανάια ξεκίνησε πολύ δυνατά και γρήγορα βρέθηκε στην πρώτη θέση αποφεύγοντας τις αψιμαχίες με τους αντιπάλους του. Έκανε μια μικρή διαφορά από τον Χόρχε Μαρτίν που τον ακολουθούσε και έδειξε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Τελικά έφτασε στη νίκη αυξάνοντας παράλληλα τη διαφορά του στη βαθμολογία στους 21 βαθμούς από τον Μάρκο Μπεζέκι.

Advertisement
Advertisement

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Χόρχε Μαρτίν με την Pramac Ducati. Ο Ισπανός πραγματοποίησε έναν μεστό και αλάνθαστο αγώνα, πάλεψε να μείνει όσο πιο κοντά μπορούσε στον Μπανάια και τελικά ανταμείφθηκε με μια άξια δεύτερη θέση. Πλέον ο Μαρτίν ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας, 24 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Advertisement

Μάχη είχαμε για την τελευταία θέση του βάθρου μεταξύ του Γιόχαν Ζάρκο και του Λούκα Μαρίνι. Ο αδερφός του Βαλεντίνο Ρόσι μέχρι και 5 γύρους πριν το τέλος κράταγε σφιχτά την 3η θέση, ωστόσο ο Γάλλος της Pramac Ducati είχε αντίθετη γνώμη. Κατάφερε να περάσει και να πάρει εκείνος την τελευταία θέση του βάθρου, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία του Λε Μαν.

Advertisement

Την εξάδα στο Μουτζέλο συμπλήρωσαν οι Μπράντ Μπίντερ με KTM και Αλέιξ Εσπαργκαρό με Aprilia, ενώ στη δεκάδα βρέθηκαν οι Μίλερ, Μπεζέκι, Μπαστιανίνι και Μπορμπιντέλι. Δύσκολο απόγευμα στην Ιταλία είχαν τα αδέρφια Μάρκεθ καθώς πρώτα ο Μαρκ και έπειτα ο Άλεξ έπεσαν παλεύοντας για το βάθρο. Μέτριος ο αγώνας του Φάμπιο Κουαρταραρό με την Yamaha στην 11η θέση.

Επόμενος αγώνας σε μία εβδομάδα, 16-18 Ιουνίου στη Γερμανία.

Advertisement

Αποτελέσματα Αγώνα


Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Ιταλίας Sprint: Δεν χάνει ο Μπανάια στο Μουτζέλο
MotoGP Ιταλίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις
Στο Ιταλικό GP το ντεμπούτο του MotoGP 23 (+video)