Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Γερμανίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

Ελλάδα 10:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP Γερμανίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

MotoGP Γερμανίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

Στην πίστα του Σάχσενρινγκ στη Γερμανία συνεχίζεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.

Advertisement
Advertisement

Χωρίς ανάσα, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP συνεχίζεται το προσεχές αγωνιστικό τριήμερο 16-18 Ιουνίου. Από την Ιταλία μεταφερόμαστε στη Γερμανία και την πανέμορφη πίστα του Σάχσενρινγκ κοντά στη Δρέσδη.

Στο Ιταλικό Grand Prix που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες γίναμε μάρτυρες μιας απόλυτης και ολοκληρωτικής επικράτησης του πρωταθλητή Πέκο Μπανάια. Ο Ιταλός της δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του να τον αμφισβητήσουν καθώς ήταν ταχύτερος την Παρασκευή στις δοκιμές, πήρε την pole position, κέρδισε τον αγώνα Sprint, κέρδισε το κανονικό Grand Prix, σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα και ήταν πρώτος σε όλους τους γύρους.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η επικράτηση έφερε τον Μπανάια 21 βαθμούς μπροστά από το δεύτερο Μάρκο Μπεζέκι στη βαθμολογία και πλέον ο Ιταλός πηγαίνει στη Γερμανία με την αυτοπεποίθηση στα ύψη. Την κυριαρχία της Ducati στο Μουτζέλο επιβεβαίωσε η κατάληψη της πρώτης τετράδας στο τέλος του αγώνα, κάτι που είχε να γίνει από το 2011 και την Honda.

Advertisement

Στη Γερμανία θα έχουμε ξανά αρκετές απουσίες καθώς θα λείψουν λόγο τραυματισμού οι αναβάτες της Honda Άλεξ Ρινς, Ζοάν Μιρ, ενώ ο Πολ Εσπαργκαρό συνεχίζει την αποθεραπεία του και δεν θα οδηγήσει στο Σάχσενρινγκ.

Προβλέψεις GP Γερμανίας

Advertisement

Αν υπάρχει ένας αγώνας στον οποίο ο Μαρκ Μάρκεθ έχει τύχη να κερδίσει φέτος αυτός είναι στο Σάχσενρινγκ. Ο Ισπανός έχει δείξει σημάδια ταχύτητας στους πρώτους αγώνες, ωστόσο η Honda δεν είναι σε θέση να ακολουθήσει το ρυθμό του. Ο Ισπανός παλεύει για το βάθρο, αλλά στην πραγματικότητα οδηγεί πάνω από τα όρια και η μοτοσικλέτα της Honda δεν είναι ικανή για κάτι καλύτερο από την δεκάδα.

Οι αναβάτες της Ducati και πάλι θα έχουν τον πρώτο λόγο με τον φορμαρισμένο Πέκο Μπανάια να στοχεύει τη νίκη. Στη μάχη της νίκης θα είναι οι αναβάτες της Pramac, Χόρχε Μαρτίν και Γιόχαν Ζάρκο, ενώ αναμένεται κοντά να βρίσκεται ο Μάρκο Μπεζέκι. Δυνατοί και έτοιμοι για τη νίκη θα είναι οι Μπίντερ και Μίλερ της KTM.

Advertisement

Οι δύο εργοστασιακές Aprilia των Βινιάλες και Εσπαργκαρό αναμένεται να παλέψουν για το βάθρο, μαζί με τον Ένεα Μπαστιανίνι ο οποίος φάνηκε να είναι σε καλή κατάσταση μετά τον τραυματισμό του. Ερωτηματικό παραμένει η Yamaha και οι Κουαρταραρό, Μορμπιντέλι που συνεχίζουν να είναι χαμένοι στην… μετάφραση της M1.

Πρόγραμμα GP Γερμανίας

Παρασκευή 16 Ιουνίου

11:45 Ελεύθερες Δοκιμές 1
16:00 Ελεύθερες Δοκιμές 2

Σάββατο 17 Ιουνίου

11:10 Ελεύθερες Δοκιμές 3
11:50 Κατατακτήριες Δοκιμές 1
12:15 Κατατακτήριες Δοκιμές 2
16:00 Αγώνας Sprint

Κυριακή 18 Ιουνίου

12:00 Αγώνας Moto3
13:15 Αγώνας Moto2
15:00 Αγώνας MotoGP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Ιταλίας: Ασταμάτητος ο Μπανάια στο Μουτζέλο
Στο Ιταλικό GP το ντεμπούτο του MotoGP 23 (+video)
MotoGP Ιταλίας: Εντός έδρας pole για τον Μπανάια