Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP 2021: Σαββατοκύριακο με ρεκόρ για τη Michelin στο Qatar2

Ελλάδα 0:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP 2021: Σαββατοκύριακο με ρεκόρ για τη Michelin στο Qatar2

NEWSMOTO

MotoGP 2021: Σαββατοκύριακο με ρεκόρ για τη Michelin στο Qatar2

NEWSMOTO

Το περασμένο Σαββατοκύριακο χαρακτηρίστηκε από εντυπωσιακά ρεκόρ, καθώς ήταν ο ταχύτερος αγώνας που έγινε ποτέ στην πίστα της Losail με χρόνο 42’23.997, με τη μικρότερη διαφορά που έχει καταγραφεί σε αγώνες MotoGP μεταξύ των 15 πρώτων αναβατών.

Advertisement
Advertisement

Ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) εκμεταλλεύτηκε τη σταθερή πρόσφυση του ελαστικού Michelin Power Slicks Soft, για να κερδίσει το δεύτερο φετινό αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος MotoGP , Tissot Grand Prix της Doha, μπροστά από το συμπατριώτη του Johann Zarco (Pramac Racing). Ο αγώνας ήταν παραπάνω από… σφιχτός, με τους 15 κορυφαίους αναβάτες να έχουν διαφορά μόλις 8.928 δευτερόλεπτα, τη μικρότερη διαφορά που έχει καταγραφεί ποτέ!

Έπειτα από το εκπληκτικό ρεκόρ στον αγώνα του περασμένου Σαββατοκύριακου, ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) σημείωσε νέο απόλυτο ρεκόρ γύρου κατά την διάρκεια του αγώνα με χρόνο 1’54.491. Παρά τις δύσκολες συνθήκες αυτού του Σαββατοκύριακου, ο rookie Jorge Martin (Pramac Racing) ήταν μια έκπληξη, κατακτώντας την τρίτη θέση στον αγώνα και την pole position με χρόνο 1’53.106 δευτερόλεπτα, το Σάββατο το απόγευμα, μόλις στο δεύτερό του αγώνα στο MotoGP.

Advertisement
Advertisement

Οι ισχυροί άνεμοι κατά τη διάρκεια του 2ου αγώνα της σεζόν και οι συνεχώς μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες στο circuit της ερήμου, δυσκόλεψαν το έργο των αναβατών, καθώς χρειάστηκαν αλλαγές στη ρύθμιση των μοτοσυκλετών τους και στην επιλογή των ελαστικών. Η πλειοψηφία των αναβατών επέλεξε το μαλακό μείγμα γόμας των ελαστικών Power Slick για τον εμπρός και πίσω τροχό, ενώ μόνο οι τέσσερις αναβάτες της KTM επέλεξαν το εμπρός μεσαίο ασύμμετρο μείγμα γόμας.

Advertisement

Σχολιάζοντας τις επιδόσεις των ελαστικών κατά τη διάρκεια του αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Piero Taramasso, Michelin Motorsport Two-Wheel Manager, δήλωσε: «Σε γενικές γραμμές, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τις σταθερές επιδόσεις των ελαστικών μας εδώ στο Qatar, κάτι που μπορεί να δει κανείς από τα πολλά ρεκόρ που έχουμε καταρρίψει στην πίστα Losail. Αυτό το Σαββατοκύριακο, οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες, όπως συνήθως εδώ, αλλά οι γρήγοροι χρόνοι που σημειώθηκαν κι οι εξαιρετικά συναρπαστικοί αγώνες έδειξαν τις υψηλές επιδόσεις και τα σταθερά επίπεδα πρόσφυσης της νέας γκάμας ελαστικών της Michelin για το 2021. Τώρα, ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην Ευρώπη, για τον επόμενο αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στο Portimao».

Υπενθυμίζουμε πως ο επόμενος γύρος είναι στις 18 Απριλίου με το GP της Πορτογαλίας. Τον αγώνα-κλειδί για την επιστροφή του Marc Marquez.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

MotoGP 2021: Επιστροφή στις νίκες για Quartararo στο Qatar2

Advertisement

Μοτοτουρισμός: Στην Αρχαία Ολυμπία με BMW

Marc Marquez: Επιστροφή στη δράση μετά από 9 μήνες