Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Μια Moto Guzzi Le Mans για το Μουσείο Σύγχρονη Τέχνης

Ελλάδα 11:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μια Moto Guzzi Le Mans για το Μουσείο Σύγχρονη Τέχνης

NEWSMOTO

Μια Moto Guzzi Le Mans για το Μουσείο Σύγχρονη Τέχνης

NEWSMOTO

Όταν οι Ιταλοί σχεδιαστές έχουν κέφια το αποτέλεσμα μπορεί να σου κόψει την ανάσα.

Advertisement
Advertisement

Το 1976 η Moto Guzzi παρουσίασε στον κόσμο ένα μοντέλο το οποίο έμελλε να γράψει μια ιδιαίτερη ιστορία στους δύο τροχούς. Η 850 Le Mans πήρε το όνομά της από τον θρυλικό ιστορικό αγώνα αντοχής στη γαλλική πίστα στον οποίο είχε πάρει μέρος το 1973. Οι Ιταλοί γνώρισαν σπουδαία εμπορική επιτυχία με το συγκεκριμένο μοντέλο το οποίο ήταν από τα ταχύτερα και πιο διασκεδαστικά της εποχής του.

Από μόνο του το Moto Guzzi Le Mans 850 είναι ένα πολύ ξεχωριστό μοντέλο, πόσο μάλλον όταν δέχεται τη φροντίδα μιας από τις σπουδαιότερες εταιρείες customizing της Ιταλίας. Η Stile Italiano του σχεδιαστή Gianluca Tiepolo έχει αναλάβει πολλά σημαντικά projects και αυτήν τη φορά αποφάσισε να βγάλει τον καλύτερο εαυτό της σε ένα Moto Guzzi Le Mans 850.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα σημαντικά πράγματα με τα οποία ασχολήθηκε ο βελτιωτικός οίκος είναι το πλαίσιο το οποίο απέκτησε ένα χειροποίητο σωληνωτό ψαλίδι και έναν νέο σύνδεσμο για την μονή πλέον πίσω ανάρτηση της Ohlins. Στο εμπρός μέρος έχει τοποθετηθεί ένα ανεστραμμένο πιρούνι της Showa, ενώ τα φρένα είναι της Brembo.

Στο αισθητικό κομμάτι η μοτοσικλέτα είναι εντυπωσιακή με τη δημιουργία ενός ενιαίου φέρινγκ/μάσκα μπροστά να κλέβει την παράσταση. Η ίδια σχεδιαστική δομή που μοιάζει με γλυπτό συνεχίζεται και στο πίσω μέρος, ενώ οι εξατμίσεις είναι επίσης πολύ ιδιαίτερες και βγαίνουν κάτω από την ουρά. Ο κινητήρας παραμένει ο γνωστός δικύλινδρος, εγκάρσια τοποθετημένος των 844 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 73 ίππους.

Advertisement

Έχουμε συναντήσει πολλές ενδιαφέροντες αναβαθμίσεις στα μοντέλα της Moto Guzzi, αλλά η συγκεκριμένη πάνω στο Le Mans 850 είναι πραγματικά εκθαμβωτική.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιο είναι το επόμενο μοντέλο της Moto Guzzi;
Πλησιάζει το πρώτο scrambler της Moto Guzzi
Μια Moto Guzzi εμπνευσμένη από μαχητικά F-35B