Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Με τεχνολογία MotoGP η καινούργια Triumph Street Triple (+video)

Ελλάδα 3:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με τεχνολογία MotoGP η καινούργια Triumph Street Triple (+video)

NEWSMOTO

Με τεχνολογία MotoGP η καινούργια Triumph Street Triple (+video)

NEWSMOTO

Η νέα γενιά των naked μοτοσικλετών της Triumph φέρει την υπογραφή του αγωνιστικού τμήματος Moto2 των Βρετανών.

Advertisement
Advertisement

Η εμπλοκή της Triumph στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP και συγκεκριμένα στην κατηγορία Moto2, έχει φέρει νέο τεχνολογικό αέρα στο Hinckley καθώς πολλές από τις αγωνιστικές εφαρμογές περνάνε πλέον στα μοντέλα παραγωγής της εταιρείας. Απόδειξη αυτού είναι η νέα γενιά του Street Triple το οποίο φέρει γονίδια αγωνιστικού επιπέδου.

Η Triumph αποφάσισε για το 2023 να χωρίσει σε τρεις εκδόσεις το Street Triple δίνοντας τη δυνατότητα στον πελάτη να επιλέξει εκείνη την έκδοση που του ταιριάζει περισσότερο. Για το 2023 λοιπόν έχουμε την Street Triple R, την Street Triple RS και την Street Triple Moto2. Οι μοτοσικλέτες έχουν αρκετά κοινά σημεία, αλλά και αρκετές διαφορές ξεκινώντας από την ισχύ.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός τρικύλινδρος των 765 κ.εκ. ο οποίος όμως έχει δεχτεί πολλές αναβαθμίσεις από το αγωνιστικό τμήμα της Triumph. Στην περίπτωση του R η ισχύς είναι στους 120 ίππους, ενώ στην περίπτωση των RS και Moto2, η ισχύς ανεβαίνει στους 130 ίππους. Η ροπή είναι ίδια για όλα τα μοντέλα στα 80 Nm, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι επίσης κοινό 6τάχυτο με κοντή κλιμάκωση και αναβαθμισμένο σύστημα quickshifter.

Το πλαίσιο και το ψαλίδι είναι ενισχυμένα για περισσότερη στιβαρότητα, ενώ στις αναρτήσεις έχουμε διαφορετικές επιλογές. Στην έκδοση R έχουμε ένα ικανό πακέτο της Showa. Στην έκδοση RS το εμπρός πιρούνι των 41 χιλ. είναι της Showa, αλλά το αμορτισέρ πίσω είναι της Ohlins. Τέλος, στην κορυφαία έκδοση Moto2 τόσο εμπρός όσο και πίσω έχουμε αναρτήσεις της Ohlins, πλήρως ρυθμιζόμενες. Τα φρένα είναι της Brembo με δαγκάνες Stylema στις εκδόσεις RS και Moto2.

Advertisement

Στα ηλεκτρονικά όλες οι μοτοσικλέτες έχουν αποκτήσει σύγχρονα συστήματα με IMU μονάδα αισθητήρων η οποία ελέγχει το ABS στροφής και το traction crontrol με ευαισθησία στις κλίσεις. Παράλληλα, έχουμε σύστημα ελέγχου της σούζας και επιλογές οδήγησης με τις RS και Moto2 να έχουν επιπλέον την επιλογή Track. Τέλος, οι εκδόσεις RS και Moto2 διαθέτουν νέα οθόνη TFT 5 ιντσών έγχρωμη με δυνατότητα συνδεσιμότητας. Οι μοτοσικλέτες αναμένεται να είναι διαθέσιμες στις αρχές του 2023 με τις τιμές να ξεκινούν από τις 10.000 ευρώ και να φτάνουν μέχρι τις 15.000 ευρώ.

Advertisement

Βίντεο παρουσίασης της Street Triple.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Triumph: Νέα χειροποίητη σειρά Chrome (+video)
Triumph Daytona Moto2 765: Πιο κοντά στα Grand Prix δεν γίνεται
Μυστική αποστολή Triumph Speed Triple 1200RR

Advertisement