Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Με ποια μοτοσικλέτα πήγε στο GP Ολλανδίας ο Mick Schumacher

Ελλάδα 0:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με ποια μοτοσικλέτα πήγε στο GP Ολλανδίας ο Mick Schumacher

NEWSMOTO

Με ποια μοτοσικλέτα πήγε στο GP Ολλανδίας ο Mick Schumacher

NEWSMOTO

Ο οδηγός της Haas F1 και γιος του τεράστιου Michael Schumacher πήγε με μοτοσικλέτα στο Ολλανδικό GP.

Advertisement
Advertisement

Το ρητό λέει ότι το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει και στην περίπτωση του Mick Schumacher επιβεβαιώνεται σε μεγάλο βαθμό. Ο γιος του θρυλικού Michael και οδηγός της Haas F1, εκτός από ένας ικανός και γρήγορος πιλότος της Formula 1 φαίνεται πως είναι και λάτρης των δύο τροχών όπως ο πατέρας του.

Ο 23χρονος Γερμανός οδηγός, κατά τη διάρκεια του ολλανδικού Grand Prix για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1, αποφάσισε να επισκεφτεί την πίστα με την προσωπική του μοτοσικλέτα που δεν είναι άλλη από μια Yamaha R1. Ο νεαρός Schumacher χρησιμοποίησε τη μοτοσικλέτα σε όλο το τριήμερο και πάντα εμφανιζόταν με κράνος, αν και ο υπόλοιπος εξοπλισμός του ήταν ελλιπής.

Advertisement
Advertisement

Ο Mick Schumacher ξεκίνησε την καριέρα του πίσω στο 2008 από τα καρτ χρησιμοποιώντας το προσωνύμιο Mick Betsch για να μην επωφεληθεί από το όνομα του πατέρα του. Ντεμπούτο στην Formula 1 έκανε το 2021 με την ομάδα της Haas, ενώ φέτος τα αποτελέσματά του είναι ανάμεικτα με καλές και κακές στιγμές. Βρίσκεται στη 15η θέση της βαθμολογίας με 12 βαθμούς με καλύτερο αποτέλεσμα την 6η θέση στην Αυστρία.

Η Yamaha R1 που χρησιμοποιεί ο Schumacher σε έναν ιδιαίτερο χρωματισμό μαύρο, είναι εξοπλισμένη με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 998 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 200 ίππους στις 13.500 σ.α.λ. και 113,3 Nm ροπής στις 11.500 σ.α.λ. Αναρτήσεις και φρένα είναι εξελιγμένα από την αγωνιστική ομάδα των Superbike της Yamaha, ενώ τα ηλεκτρονικά βοηθήματα προέρχονται από το MotoGP.

Advertisement


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mick Schumacher: Θα μείνει η F1 χωρίς Γερμανό οδηγό;
Mazepin: Μηνύει τη Haas για τα… ληξιπρόθεσμα του 2022
Αγωνιστικό DNA στην Yamaha R1 GYTR του 2023