Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αγωνιστικό DNA στην Yamaha R1 GYTR του 2023

Ελλάδα 16:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αγωνιστικό DNA στην Yamaha R1 GYTR του 2023

NEWSMOTO

Αγωνιστικό DNA στην Yamaha R1 GYTR του 2023

NEWSMOTO

Η Yamaha παρουσίασε μια track ready έκδοση της κορυφαίας superbike R1 για τους πολύ απαιτητικούς αναβάτες.

Advertisement
Advertisement

Το αγωνιστικό τμήμα της Yamaha τα τελευταία τρία χρόνια συνεργάζεται στενά με το τμήμα GYTR (Genuine Yamaha Technology Racing) με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη σειρά αγωνιστικών εξαρτημάτων για τα σπορ μοντέλα της μάρκας. Για το 2023 το τμήμα GYTR αποφάσισε να ασχοληθεί με την κορυφαία superbike της ιαπωνικής μάρκας YZF-R1 χαρίζοντας στο κοινό ένα ολοκληρωμένο πακέτο για τον αναβάτη που θέλει μια έτοιμη για track day μοτοσικλέτα.

Από μόνη της η YZF-R1 είναι μια από τις καλύτερες superbike μοτοσικλέτες που μπορεί να συναντήσει κανείς στην αγορά. Πόσο μάλλον όταν η Yamaha έχει φροντίσει να εξοπλίσει τη μοτοσικλέτα με όλα τα κορυφαία εξαρτήματα που θα την μετατρέψουν σε ένα «όπλο» έτοιμο για δράση.

Advertisement
Advertisement

Η R1 GYTR του 2023 διαθέτει 25 εξαρτήματα από το αγωνιστικό τμήμα ξεκινώντας φυσικά από την ειδικά σχεδιασμένη εξάτμιση της Akrapovic. Στον κινητήρα επίσης συναντάμε ένα σετ καλυμμάτων και τάπες της AIS που μειώνουν το βάρος και αυξάνουν την αντοχή του κινητήρα.

Στα ηλεκτρονικά, ο αναβάτης έχει τη δυνατότητα ακόμα μεγαλύτερης παραμετροποίησης χάρη στη νέα μονάδα ελέγχου ECU GYTR. Διαφορετικά επίσης είναι τα καλώδια διασύνδεσης με PC, οι πλεξούδες καλωδίων, ενώ υπάρχει διακόπτης On/Off GYTR και εξομοιωτής ABS GYTR. Στη μετάδοση έχει τοποθετηθεί ανθεκτική αλυσίδα R-Series 520 και γρανάζια 15/42T 520, ενώ τα ελαστικά είναι τα R11 της Bridgestone. Η Yamaha έχει φροντίσει επίσης να αναβαθμίσει τα φρένα με νέες δαγκάνες ατσάλινων εμβόλων και τακάκια της Brembo, προστατευτικό στη μανέτα Billet, αγωνιστικά μαρσπιέ, αγωνιστική τάπα καυσίμου, αγωνιστικό σετ ατσάλινων σωλήνων στα φρένα και R-Series αγωνιστικό σταντ.

Advertisement

Οι «μπλε» ωστόσο δεν σταματούν εκεί. Έχοντας δημιουργήσει το GYTR Pro Shop πίσω στο 2021 ο αναβάτης μπορεί πλέον να επιλέξει ακόμα πιο εξειδικευμένα αξεσουάρ για την R1 του. Μάλιστα, η σειρά Pro περιλαμβάνει εξαρτήματα τα οποία προέρχονται από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike (WSBK) και έχουν εξελιχθεί για την R1 του Toprak Razgatlioglu, πρωταθλητή WSBK 2021. Μερικά από αυτά είναι, αγωνιστικό ψαλίδι, υποπλαίσιο από ανθρακονήματα, ειδικό πίνακα οργάνων GYTR Pro, πιρούνι Ohlins και αμορτισέρ Ohlins, μεγαλύτερο ψυγείο και πολλά ακόμα.

Advertisement

Μέχρι το τέλος του 2022 η Yamaha θα έχει δώσει στη δημοσιότητα την πλήρη λίστα με τα εξαρτήματα του YZF-R1 του 2023. Στόχος είναι μέχρι τον Απρίλιο του 2023 να είναι όλα διαθέσιμα στο GYTR Pro Shop.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Yamaha: Νέοι χρωματισμοί για τα R3 και R7
Yamaha: Προσομοιωτής σε βοηθάει να διαλέξεις μοτοσικλέτα (+video)
Yamaha: Αυτά είναι τα motocross μοντέλα για το 2023 (+video)

Advertisement