Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Με γονίδια Grand Prix έρχεται η Yamaha XSR900 GP (+video)

Ελλάδα 15:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με γονίδια Grand Prix έρχεται η Yamaha XSR900 GP (+video)

NEWSMOTO

Με γονίδια Grand Prix έρχεται η Yamaha XSR900 GP (+video)

NEWSMOTO

Η Yamaha παρουσίασε την καινούρια XSR900 GP τιμώντας τα 68 χρόνια εμπλοκής με τους αγώνες μοτοσικλέτας.

Advertisement
Advertisement

Το καλοκαίρι που μας πέρασε η Yamaha στη διάρκεια του Goodwood Festival of Speed παρουσίασε σε πρωτότυπη μορφή μια ειδική έκδοση της XSR900. Τη μοτοσικλέτα οδήγησε στην θρυλική διαδρομή ο Νιλ Μακένζι και το βασικό της χαρακτηριστικό ήταν η vintage αισθητική σχεδιασμού του τετραγωνισμένου φέρινγκ που θύμισε Grand Prix μοτοσικλέτα της δεκαετίας του 1980.

Πλέον η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα μπαίνει επίσημα στην γκάμα της Yamaha με την κωδική ονομασία XSR900 GP. Το μοντέλο είναι ξεκάθαρα αφιερωμένο στην αγωνιστική κληρονομιά της Yamaha και ιδιαίτερα στην YZR500 του Γουέιν Ρέινι στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Η XSR900 GP ξεχωρίζει άμεσα από το μισό φέρινγκ στο εμπρός μέρος και την τετραγωνισμένη ουρά που κυριάρχησε στις αγωνιστικές μοτοσικλέτες των 80’s, αλλά την είδαμε και σε σπορ μοτοσικλέτες παραγωγής. Ο χρωματισμός είναι ο γνωστός κόκκινος/λευκός με κίτρινα number plate.

Advertisement
Advertisement

Ο κλασικός στρογγυλός προβολέας έχει δώσει τη θέση του σε ένα διακριτικό LED φωτιστικό σώμα, ενώ το ρεζερβουάρ είναι επανασχεδιασμένο με πιο αιχμηρές καμπύλες. Το τιμόνι έχει αντικατασταθεί με κλιπόν, τα μαρσπιέ είναι αλουμινένια ρυθμιζόμενα, ενώ η σέλα είναι μονή.

Advertisement

Ο κινητήρας της XSR900 GP είναι ο τρικύλινδρος CP3 των 890 κ.εκ. με απόδοση 119 ίππους και τα ηλεκτρονικά είναι υπερπλήρη με ρυθμιζόμενο traction control με ευαισθησία στις κλίσεις, σύστημα ελέγχουν φρένου του κινητήρα, σύστημα ελέγχου της σούζας, quickshifter και cruise control.

Advertisement

Το πλαίσιο τιμάει την τεχνική Deltabox η οποία φέτος κλείνει τα 40 χρόνια και συνεργάζεται με αναρτήσεις ρυθμιζόμενες της KYB και φρένα με ακτινική τρόμπα της Brembo. Οι τροχοί είναι ελαφριοί αλουμινένιοι με την τεχνολογία Spinforged και τα ελαστικά είναι τα Bridgestone S23.

Η καινούρια έκδοση Yamaha XSR900 GP αναμένεται σύντομα στο δίκτυο της Μοτοδυναμικής με την τιμή να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Advertisement

Αυτή είναι η XSR900 GP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φουτουριστικό τρίκυκλο από τη Yamaha
Το Tricity της αστυνομίας είναι υβριδικό
Extreme έκδοση για την Yamaha Tenere 700 (+video)