Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Το Tricity της αστυνομίας είναι υβριδικό

Ελλάδα 8:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Tricity της αστυνομίας είναι υβριδικό

NEWSMOTO

Το Tricity της αστυνομίας είναι υβριδικό

NEWSMOTO

Η καταπληκτική κατασκευή της White Motorcycles είναι πλέον διαθέσιμη προς πώληση.

Advertisement
Advertisement

Για όσους δεν γνωρίζουν την White Motorcycles πρόκειται για μια μικρή εταιρεία κατασκευής ιδιαίτερων μοτοσικλετών για χρήση πίστας. Η White έγινε ευρέως γνωστή για την προσπάθειά της να καταρρίψει το ρεκόρ ταχύτητας με ηλεκτρικό δίκυκλο το 2022 με ένα πανίσχυρο ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο είχε ένα τεράστιο τούνελ στη μέση προκειμένου ο αέρας να τη διαπερνά από εμπρός έως πίσω.

Σίγουρα από τα πιο ενδιαφέροντα concept της White Motorcycles είναι η μετατροπή ενός Yamaha Tricity σε υβριδικό. Μάλιστα αυτή η κατασκευή ήταν τόσο επιτυχημένη που η αστυνομία της Μεγάλης Βρετανίας την συμπεριέλαβε στον στόλο της.

Advertisement
Advertisement

Το Tricity εκτός από τον θερμικό κινητήρα των 300 κ.εκ. ήταν εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα και δύο μπαταρίες. Ο ηλεκτροκινητήρας αναλάμβανε να κινήσει το scooter στις μικρές ταχύτητες και μόλις ανέβαιναν τα χιλιόμετρα και η ανάγκη για περισσότερη ισχύ, επενέβαινε ο κινητήρας βενζίνης. Οι αποσπώμενες μπαταρίες είναι τοποθετημένες στα πλευρικά της σέλας.

Οι αναρτήσεις έχουν αντικατασταθεί με σύστημα της Ohlins, ενώ η εξάτμιση είναι της Akrapovic, ενώ η White έχει προσθέτει σύστημα ram-air το οποίο κατευθύνει τον αέρα από τη μάσκα στο εσωτερικό της ποδιάς και τον βγάζει από τα πλαϊνά των μαρσπιέ. Ακόμα ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι τα προστατευτικά από ανθρακονήματα στους εμπρός τροχούς.

Advertisement

Η Tricity της White Motorcycles είναι πλέον διαθέσιμη προς πώληση και θα κατασκευαστούν μόλις 10 μονάδες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στρατηγική συνεργασία Yamaha και CFMoto στην Κίνα
Τούρκος πρωταθλητής «λιώνει» την θρυλική Yamaha YZR750 (+video)
50 χρόνια Yamaha YZ