Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αναβάτες MotoGP σε αγώνα με Piaggio 1 (+video)

Ελλάδα 11:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αναβάτες MotoGP σε αγώνα με Piaggio 1 (+video)

NEWSMOTO

Αναβάτες MotoGP σε αγώνα με Piaggio 1 (+video)

NEWSMOTO

Οι αναβάτες της Aprilia διοργάνωσαν ένα ξεχωριστό αγώνα με τα ηλεκτρικά scooter Piaggio 1.

Advertisement
Advertisement

Στη διάρκεια του φετινού Aprilia Pro Days που πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Misano, οι αναβάτες της Aprilia Racing σε όλο το φάσμα των κατηγοριών διοργάνωσαν έναν πολύ ιδιαίτερο αγώνα. Ζήτησαν από τους ανθρώπους της Piaggio να τους προμηθεύσουν με τα ηλεκτρικά scooter Piaggio 1 και να πραγματοποιήσουν έναν αγώνα ενός γύρους στην πίστα του Misano.

Ανάμεσα στους αναβάτες που πήραν μέρος ήταν οι Aleix Espargaro και Maverick Vinales από το MotoGP και ο Lorenzo Savadori, δοκιμαστής της Aprilia, ενώ μαζί τους ήταν αναβάτες από το Ιταλικό Πρωτάθλημα Superbike και από το Αμερικάνικο Πρωτάθλημα Superbike.

Advertisement
Advertisement

Οι μάχες ήταν έντονες και σε πολλές περιπτώσεις είχαμε επαφές ανάμεσα στα scooter, αλλά εκείνος ο οποίος επικράτησε ήταν ο Aleix Espargaro. Ο Ισπανός παρότι παρενόχλησε αρκετές φορές τους συναθλητές του, κατάφερε να κερδίσει δείχνοντας σε όλους ποιος είναι το αφεντικό του αγωνιστικού τμήματος της Aprilia. Ο Espagraro πάλεψε φέτος μέχρι το τέλος για τον τίτλο στο MotoGP, αλλά υπέκυψε στην ανωτερότητα του Pecco Bagnaia και της Ducati.

Το Piaggio 1 είναι η δεύτερη προσπάθεια της εταιρείας στην ηλεκτροκίνηση, μετά την Vespa Elettrica. Πρόκειται για ένα μικρό σε διαστάσεις, πολύ εκλεπτυσμένο scooter το οποίο είναι ικανό να καλύψει όλες τις ανάγκες μικρομετακίνησης με στυλ και πρακτικότητα. Η κορυφαία έκδοση είναι η Active με τελική ταχύτητα 65 χλμ./ώρα και αυτονομία κοντά στα 60 χιλιόμετρα. Η τιμή του Piaggio 1 ξεκινάει από τα 2.750 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 3.650 ευρώ.

Advertisement

Δείτε τις «μάχες» στο Misano.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Aprilia SR GT 200 S
EICMA 2022: Πρωτότυπο ηλεκτρικό supermoto από την Aprilia
Aprilia RSV4 XTrenta: Τεχνολογία MotoGP, 230 ίπποι και 165 κιλά