Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP2020, Valencia2: Suzuki 20 χρόνια μετά… δια χειρός Joan Mir

Ελλάδα 6:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP2020, Valencia2: Suzuki 20 χρόνια μετά… δια χειρός Joan Mir

NEWSMOTO

MotoGP2020, Valencia2: Suzuki 20 χρόνια μετά… δια χειρός Joan Mir

NEWSMOTO

Μια ανάσα πριν το τέλος του φετινού πρωταθλήματος του MotoGP, πρωταθλητής για το 2020 ανακηρύσσεται ο Joan Mir, επιστρέφοντας τις δάφνες στην εταιρεία από το Hamamatsu 20 ολόκληρα χρόνια μετά.

Advertisement
Advertisement

 

Ας δούμε όμως και το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της ημέρας. Μετά από ένα υποδειγματικό 3ήμερο και έναν αγώνα σχεδόν σε ράγες… τρένου, την 3η του για φέτος νίκη πήρε ο Franco Morbidelli. Το προαναφερθέν «σχεδόν» αναφέρεται στο Jack Miller, που ανέβασε τη Ducati του στο 2ο σκαλί του βάθρου μετά από ένα τελευταίο γύρο για πολύ γερά νεύρα, φλερτάροντας έντονα με την πρώτη θέση. Την 3αδα της κορυφής συμπλήρωσε η ΚΤΜ του Pol Espargaro, επιβεβαίωντας για άλλη μια φορά την εξέλιξη της αυστριακής μοτοσυκλέτας.

Advertisement
Advertisement

Παρά τη 14η θέση εκκίνησης, ο Alex Rins σαν γνήσιος αναβάτης της Κυριακής τερμάτισε 4ος ,συμβάλλοντας στο να έρθει ίσως το Triple Crown στη Suzuki στην αυλαία της φετινής σεζόν στο Portimao. Στην 5η και 6η θέση είδαμε δυο ακόμα μοτοσυκλέτες της KTM, εκείνες των Brad Binder και Miguel Oliveira, ενώ ξεκάθαρα, αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν εκείνος που πέρασε 7ος τη γραμμή του τερματισμού. Φυσικά πρόκειται για τον Joan Mir, που αν και ξεκινούσε από τη 12η θέση του grid οδήγησε έξυπνα -όπως και σε όλη τη σεζόν άλλωστε- σφραγίζοντας μαθηματικά τον πρώτο του Παγκόσμιο Τίτλο στη μεγάλη κατηγορία.

Advertisement

Πολύ κοντά στο νέο Παγκόσμιο Πρωταθλητή τερμάτισε ο Andrea Dovizioso παίρνοντας την 8η θέση, με τη 10άδα της κορυφής να συμπληρώνεται από την Aprilia του Aleix Espargaro και την εργοστασιακή YZR-Μ1 του Maverick Vinales. Τον αγώνα τους δεν τερμάτισαν ποτέ λόγω πτώσεων οι Johann Zarco, Takaaki Nakagami και Fabio Quartararo. Η πτώση του νεαρού Γάλλου ήταν η πλέον απογοητευτική, καθώς ο αναβάτης της Petronas Yamaha προσπάθησε πολύ -σε βαθμό που το άγχος κάλυψε το ταλέντο- κάτι που φάνηκε και από τη 2η μόλις στροφή του πρώτου γύρου όπου σημείωσε έξοδο.

Advertisement

Το κεφάλαιο Suzuki συνεχίζει να γράφεται

20 χρόνια μετά από τον Παγκόσμιο Τίτλο του Kenny Roberts Jr στην εποχή των δίχρονων 500cc, έρχεται ο Joan Mir να φέρει μέρες δόξας στη Suzuki. Το στοίχημα είναι ήδη στην επόμενη χρονιά καθώς η ομάδα της της Suzuki έχει πλέον αναμφίβολα μια μοτοσυκλέτα με αξιοζήλευτη για τον ανταγωνισμό γεωμετρία, η οποία της δίνει τεράστιο πλεονέκτημα εντός των στροφών. Αν σας θυμίζει κάτι, αυτό είναι οι πρώτες χρυσές σελίδες της YZR-M1 που πριν από 16 χρόνια στα χέρια του «Γιατρού» έγινε ένα χειρουργικό εργαλείο σε στροφές και φρένα, με τη συνέχεια να είναι γνωστή.

Advertisement

Μένοντας στα της Suzuki όμως, σημασία έχουν και οι άνθρωποι. Όλο το ανθρώπινο δυναμικό καταλήγει στους Alex Rins και Joan Mir. O πρώτος είναι προς το παρόν στην 3η θέση του πρωταθλήματος, διαθέτει «τσαμπουκά» και το σωματικό σθένος που του επιτρέπουν να ξεχωρίζει τις Κυριακές. Ο δεύτερος είναι μόλις 23 ετών, με περισσή οδηγική ωριμότητα που έρχεται να μας υπενθυμίσει πόσο εγκεφαλικό είναι το παιχνίδι του MotoGP. Μια «μόλις» νίκη; Οκτώ βάθρα; Ένας Παγκόσμιος Τίτλος στη μεγάλη κατηγορία και όλα τα υπόλοιπα περισσεύουν!

Όλα αυτά με τον τελευταίο αγώνα για το εφετινό πρωτάθλημα να έρχεται την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στην πίστα Algarve της Πορτογαλίας. Για να δούμε, Τίτλο Αναβάτη έχει, Τίτλο Ομάδας έχει, θα πάρει άραγε η Suzuki και τον Τίτλο Κατασκευστή κατακτώντας το Triple Crown; Θα μάθουμε σε μια εβδομάδα με το μόνο σίγουρο να είναι το πλούσιο παρασκήνιο!

Διαβάστε επίσης:

Triumph lockdown: «Κλειδώνει» μεγάλες προσφορές

BMW Definition CE 04: Μέσα από τις πόλεις του μέλλοντος

Kawasaki Heavy Industries: Διαχωρίζει το τμήμα μοτοσυκλετών!