Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Κράνος με ιατρικό φάκελο από την Caberg (+video)

Ελλάδα 18:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κράνος με ιατρικό φάκελο από την Caberg (+video)

NEWSMOTO

Κράνος με ιατρικό φάκελο από την Caberg (+video)

NEWSMOTO

Η Caberg παρουσίασε μια πρωτοποριακή τεχνολογία στο νέο της κράνος Drift Evo ΙΙ.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν περιπτώσεις που έχουμε βρεθεί αυτόπτες μάρτυρες σε ατύχημα με μοτοσικλέτα και προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον αναβάτη με κάθε τρόπο. Αν έχει τραυματιστεί να του προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες ή να καλέσουμε άμεσα σε βοήθεια.

Ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να γνωρίζουμε είναι κάποια βασικά για τον αναβάτη. Αν για παράδειγμα έχει κάποια πάθηση καλό είναι να την γνωρίζουμε για να μην καταλήξουμε να κάνουμε χειρότερη την κατάσταση στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε.

Advertisement
Advertisement

Η Caberg στο καινούριο της κράνος Drift Evo ΙΙ έχει ενσωματώσει μια τεχνολογία η οποία έρχεται να βοηθήσει ακριβώς σε αυτόν τον τομέα. Μέσω της τεχνολογίας NFC – την τεχνολογία που χρησιμοποιούμε στα smarthphone για να κάνουμε ανέπαφες πληρωμές – ο άνθρωπος που σπεύδει να βοηθήσει έναν αναβάτη θα μπορεί με το κινητό του τηλέφωνο να μάθει τον ιατρικό φάκελό του.

Στο πίσω μέρος του κράνους της ιταλικής μάρκας έχει τοποθετηθεί ένα NFC αποτύπωμα το οποίο περιέχει πληροφορίες για τα ιατρικά στοιχεία του αναβάτη. Ο ίδιος ο αναβάτης μέσω της εφαρμογής SOS Medical ID έχει φροντίσει να ενημερώσει την πλατφόρμα, με αποτέλεσμα όταν έρθει η άτυχη στιγμή ενός τραυματισμού να μπορεί το ιατρικό προσωπικό ή οι άνθρωποι που φτάσουν πρώτοι στο σημείο να γνωρίζουν τι πρέπει να προσέξουν.

Advertisement

Την συγκεκριμένη τεχνολογία η Caberg την εξέλιξε μαζί με την ιταλική εταιρεία FEI (Fast and Ecological Information). Πάντως αυτή η τεχνολογία δεν είναι εντελώς άγνωστη καθώς έχει χρησιμοποιηθεί σε περιορισμένο βαθμό στους χρήστες ποδηλάτου βουνού. Είναι κάτι πολύ χρήσιμο για τους μοτοσικλετιστές και μπορεί σε συγκεκριμένες περιπτώσεις να αποδειχτεί σωτήριο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
4+1 tips για ένα άψογο κράνος
Χρυσό κράνος από την AGV
Το εξωτικό νέο κράνος της Alpinestars (+video)