Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Το εξωτικό νέο κράνος της Alpinestars (+video)

Ελλάδα 11:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το εξωτικό νέο κράνος της Alpinestars (+video)

NEWSMOTO

Το εξωτικό νέο κράνος της Alpinestars (+video)

NEWSMOTO

Το νέο κράνος της Alpinestars εξελίχθηκε και δοκιμάστηκε στις πίστες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP.

Advertisement
Advertisement

Στις αρχές του 2023, στις πρώτες επίσημες δοκιμές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP, παρατηρήσαμε κάτι καινούριο στον εξοπλισμό των κορυφαίων αναβατών Χόρχε Μαρτίν (Ducati) και Τζακ Μίλερ (KTM). Οι δύο αναβάτες χρησιμοποιούσαν ένα νέο κράνος το οποίο έφερε το διάσημο λογότυπο της Alpinestars.

Την Alpinestars την έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα για της υψηλής τεχνολογίας και υψηλής ποιότητας γκάμα ρουχισμού που διαθέτει για τους αναβάτες με τεράστια εμπειρία στους αγώνες. Αυτήν τη φορά όμως αποφάσισε να ασχοληθεί με το κράνος εξελίσσοντας το στο κορυφαίο επίπεδο αγώνων μοτοσικλέτας που δεν είναι άλλο από το MotoGP.

Μετά από περίπου έξι μήνες δοκιμών στην πίστα η Alpinestars αποφάσισε τελικά να βγάλει στην παραγωγή το νέο της κράνος που είναι το Supertech R10. Το κράνος ανήκει στην κατηγορία σπορ και θα είναι σε περιορισμένο αριθμό παραγωγής. Είναι κατασκευασμένος από πολλαπλές στρώσεις εποξικής ρητίνης με απίστευτα χαμηλό βάρος και μέγιστη αντοχή.

Advertisement
Advertisement

Το κράνος έχει επίσης μελετηθεί σε αεροδυναμική σήραγγα για να αποκτήσει την μέγιστη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες και μειώνει την αντίσταση κατά 4,54%. Πολύ σημαντική δουλειά έχει γίνει στον τομέα της ορατότητας με τη ζελατίνα να προσφέρει 220 μοίρες οριζόντια και 57 μοίρες κάθετη ορατότητα. Το εσωτερικό του είναι πλήρως ρυθμιζόμενο για να προσαρμόζεται στις ανάγκες του αναβάτη.

Advertisement

Το νέο κράνος Alpinestars Supertech R10 θα κατασκευαστεί σε μόλις 200 μονάδες και αναμένεται να κοστίζει περίπου 1.000 ευρώ. Η διάθεσή του θα ξεκινήσει στις 10 Ιουλίου του 2023.

Το νέο κράνος της Alpinestars.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως θα σας φαινόταν αν το κράνος σας είχε φώτα και φλας;
Δεν θα πιστέψετε πόσο πουλήθηκε το κράνος του Λεκλέρ
Αυτό είναι το πρώτο κράνος με σύστημα HEPA