Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Το Ελληνικό scooter κατακτά και το εξωτερικό

Ελλάδα 17:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Ελληνικό scooter κατακτά και το εξωτερικό

NEWSMOTO

Το Ελληνικό scooter κατακτά και το εξωτερικό

NEWSMOTO

Ένα project που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια ο Έλληνας σχεδιαστής ήδη έχει πάρει «σάρκα και οστά» και κυκλοφορεί -εκτός από την Ελλάδα- σε Αγγλία και Γαλλία. Και έπεται συνέχεια…

Advertisement
Advertisement

 

Πριν από περίπου δύο χρόνια ο Έλληνας μηχανικός και σχεδιαστής Νίκος Μανάφης είχε δώσει στη δημοσιότητα εικόνες και video με ένα project που είχε έτοιμο και αφορούσε ένα ηλεκτρικό scooter.

Το συγκεκριμένο βασιζόταν στο σασί ενός άλλου ηλεκτρικού scooter το οποίο ο ίδιος μεταμόρφωνε δίνοντας του έναν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Το σκεπτικό άλλωστε είναι απλό καθώς με αυτόν τον τρόπο «έλυνε» το πρόβλημα έκδοσης πινακίδων κυκλοφορίας, κάτι που βάζει πολλές φορές «φρένο» σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν κάτι δικό τους.

Κυκλοφορεί από τον Ιούνιο

Στα δύο χρόνια που έχουν περάσει, ο Έλληνας σχεδιαστής δούλεψε πολύ πάνω στο project το οποίο τελειοποίησε και ήδη, από τον περασμένο Ιούνιο, έχει ξεκινήσει τις παραδόσεις.

Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, θα παραχθούν συνολικά 250 (αριθμημένες) μοτοσικλέτες, ενώ ήδη το μοντέλο που ονομάζεται Basic Urban electric 1.1 κυκλοφορεί εκτός από την Ελλάδα, σε Γαλλία και Αγγλία.

Advertisement

Εκτός από μοτοσικλέτες και σκάφη

Ο Νίκος Μανάφης μεταξύ άλλων έχει σχεδιάσει πρωτότυπες μοτοσικλέτες όπως και γνωστά ταχύπλοα σκάφη όπως τα, Ribco Venom 44, Marvel 41T & 41S κ.ά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πράγματα που δεν φανταζόσουν ότι μπορείς να κάνεις με το Silence σου
Πόσο λέτε ότι κοστίζει το plexiglass στα φώτα του KTM X-BOW;
Απίστευτο: «Γδύνουν» αυτοκίνητα εξω από την πόρτα του σπιτιού