Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Κι όμως, αυτή η Yamaha ήταν κάποτε Virago!

Ελλάδα 1:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κι όμως, αυτή η Yamaha ήταν κάποτε Virago!

NEWSMOTO

Κι όμως, αυτή η Yamaha ήταν κάποτε Virago!

NEWSMOTO

Βρετανοί βελτιωτές πήραν μια Yamaha Virago και την έκαναν αγνώριστη και σίγουρα πιο όμορφη.

Advertisement
Advertisement

Η θρυλική Yamaha Virago τη δεκαετία του 1980 ήταν από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας στην Ευρώπη. Ακόμα και στη χώρα μας η Virago γνώρισε τεράστια επιτυχία καθώς εκτός από το σχεδιαστικό της ύφος που θύμιζε έντονα το «born to be wild» αμερικανικό στυλ, είχε πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά και καλές επιδόσεις.

Παρ’ όλη την ιστορική σημασία του μοντέλου, όταν μια Virago 750 του 1983 έπεσε στα χέρια της ομάδας Thornton Hundred από τη Βρετανία, δεν υπήρξε κανένας σεβασμός σε αυτήν την κληρονομιά. Οι Βρετανοί αποφάσισαν να αλλάξουν ριζικά τον χαρακτήρα της μοτοσικλέτας και από μια στιβαρή cruiser να την κάνουν μια σύγχρονη flat tracker βαμμένη στα αγωνιστικά χρώματα της Yamaha της δεκαετίας του 1970.

Advertisement
Advertisement

Όταν η Virago έφτασε στο γκαράζ της Thornton Hundred σχεδόν όλα τα γνήσια εξαρτήματα της μοτοσικλέτας αφαιρέθηκαν. Το υποπλαίσιο κόπηκε και αντικαταστάθηκε με ένα χειροποίητο κομμάτι, ενώ στο εμπρός μέρος άλλαξαν οι τιμονόπλακες και η συνολική γεωμετρία της μοτοσικλέτας. Το επόμενο βήμα ήταν το ρεζερβουάρ το οποίο κατασκευάστηκε in house από ατσάλι και βάφτηκε στα αγωνιστικά χρώματα της GP μοτοσικλέτας του Κένι Ρόμπερτς, ενώ χειροποίητο είναι και το τμήμα της σέλας.

Η εμπρός ανάρτησης και το σύστημα πέδησης είναι δανεισμένο από μια Ducati Monster 821, ενώ στο πίσω μέρος, ο άξονας είναι γνήσιος από την Virago, το ίδιο και το σωληνωτό ψαλίδι. Οι τροχοί είναι ακτινωτοί της Excel με ελαστικά Pirelli και η πίσω ανάρτηση είναι ειδικής κατασκευής για να ταιριάξει στο νέο υποπλαίσιο και το ψαλίδι.

Advertisement

Ο κινητήρας είναι από τα λίγα στοιχεία που παρέμειναν ανέπαφα από την Thornton Hundred. Πρόκειται για το δικύλινδρο σύνολο των 748 κ.εκ. το οποίο αποδίδει 60 ίππους. Τα καρμπιρατέρ έχουν αντικατασταθεί με Mikuni, το ίδιο και το φίλτρο αέρα, ενώ η εξάτμιση είναι χειροποίητη με μια απίθανη «πλέξη» στις σωληνώσεις.

Advertisement

Η Yamaha XV750 Street Tracker παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο The Bike Shed και πλέον βρίσκεται στην πίστα του Silverstone ως έκθεμα της Thornton Hundred Motorcycles.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Yamaha «τελειώνει» τη θρυλική YZF-R1 (+video)
Αισιοδοξία στη Yamaha MotoGP το 2024 (+video)
Ποιος κατασκευαστής φέρνει στην Ευρώπη την ανταλλαγή μπαταριών

Advertisement