Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αισιοδοξία στη Yamaha MotoGP το 2024 (+video)

Ελλάδα 12:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αισιοδοξία στη Yamaha MotoGP το 2024 (+video)

NEWSMOTO

Αισιοδοξία στη Yamaha MotoGP το 2024 (+video)

NEWSMOTO

Η Monster Yamaha MotoGP παρουσίασε τα χρώματα της νέας μοτοσικλέτας και το νέο τεχνικό επιτελείο της.

Advertisement
Advertisement

Λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξη του 2024 με τις πρώτες δοκιμές χειμώνα του MotoGP στη Μαλαισία, η Yamaha παρουσίασε την ομάδα της νέας χρονιάς. Αν εξαιρέσουμε τα χρώματα της μοτοσικλέτας τα οποία είναι ίδια με πέρυσι, η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha έχει αρκετές αλλαγές στους αναβάτες, στο τεχνικό επιτελείο και στα εμφανή αεροδυναμικά στοιχεία.

Το πιο εμφανές νέο στοιχείο στην ομάδα της Yamaha είναι ο ερχομός του Άλεξ Ρινς ο οποίος άφησε την LCR Honda για να οδηγήσει την εργοστασιακή M1. Πολύ σημαντική επίσης αλλαγή είναι η πρόσληψη του Τακαχίρο Σούμι στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Αγωνιστικού Τμήματος ο οποίος θα δουλέψει μαζί με τον Καζουχίρο Μασούντα στη θέση του Project Manager και τον Μάσιμο Μπαρτολίνι στη θέση του νέου Τεχνικού Διευθυντή.

Advertisement
Advertisement

Η Yamaha μαζί με τη Honda απολαμβάνει φέτος προνόμια στον τομέα της εξέλιξης καθώς έχει το δικαίωμα να κάνει όσες δοκιμές θέλει με τους εργοστασιακούς αναβάτες της, όπως και με την ομάδα δοκιμών της. Παράλληλα μπορεί να εξελίξει στη διάρκεια της σεζόν τον κινητήρα και τα αεροδυναμικά της μοτοσικλέτας, κάτι που οι Ducati, Aprilia και KTM δεν μπορούν να κάνουν.

Advertisement

Στο shakedown της Σεπάνγκ τις προηγούμενες τρεις ημέρες, οι Ρινς και Κουαρταραρό, μαζί με τον Καλ Κράτσλοου έκαναν τους πρώτους γύρους με την καινούρια YZR-M1 και βρήκαν αρκετά θετικά στοιχείο, κυρίως στην αεροδυναμική της μοτοσικλέτας.

Οι πρώτες δοκιμές προετοιμασίας για το 2024 ξεκινούν στις 6 Φεβρουαρίου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό το αυτοκινητάκι του γκολφ έχει κινητήρα υδρογόνου (+video)
Πόσα άλογα βγάζει αυτή η τούρμπο Yamaha MT-10; (+video)
Αλλαγή σκυτάλης στη Yamaha