Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Yamaha «τελειώνει» τη θρυλική YZF-R1 (+video)

Ελλάδα 20:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Yamaha «τελειώνει» τη θρυλική YZF-R1 (+video)

NEWSMOTO

Η Yamaha «τελειώνει» τη θρυλική YZF-R1 (+video)

NEWSMOTO

Η Yamaha αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή της εικονικής R1 στο τέλος του 2025.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα μια ιστορική μοτοσικλέτα από μια κορυφαία εταιρεία κατασκευής μοτοσικλετών αποφασίζει να σταματήσει την παραγωγή της ναυαρχίδας της στην κατηγορία των superbikes. Μετά την Suzuki, η οποία σταμάτησε την παραγωγή της GSX-R1000R, σειρά παίρνει η Yamaha να σταματήσει οριστικά την παραγωγή της YZF-R1.

Τα νέα μας έρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία καθώς η Yamaha UK έστειλε επίσημη επιστολή (visordown.com) που αναφέρει ότι «η Yamaha Motor έχει πάρει την απόφαση να μην εξελίξει έκδοση Euro5+ της R1 και R1M». Μπορεί η είδηση να προκαλεί σοκ στο κοινό των superbike, ωστόσο δεν είναι κάτι που δεν περιμέναμε.

Η Yamaha το 2023 σταμάτησε την παραγωγή της supersport YZF-R6 πουλώντας την μόνο για αγωνιστική χρήση, ενώ έχει εδώ και καιρό πάρει την απόφαση να ασχοληθεί με άλλες κατηγορίες μοτοσικλετών, μικρές και μεσαίες.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από την απομάκρυνσή της από την premium κατηγορία, η Yamaha δίνει έμφαση πλέον στην ηλεκτροκίνηση και τις άλλες μορφές βιώσιμης μετακίνησης όπως υδρογόνο, θέλοντας να γίνει πρωτοπόρος στο μελλοντικό mobility.

Advertisement

Ακόμα ένας παράγοντας που οδήγησε τη Yamaha σε αυτήν την απόφαση είναι ότι οι πωλήσεις στην κατηγορία των superbike έχει μειωθεί δραματικά και οι πελάτες προτιμούν πλέον μικρότερες σε κόστος και κυβισμό σπορ μοτοσικλέτες. Οι άνθρωποι της Yamaha λοιπόν σκέφτηκαν ότι μια Yamaha R9 ίσως είχε περισσότερο νόημα από την εξωτική YZF-R1.

Ο κόσμος της μοτοσικλέτας αλλάζει και χωρίς αμφιβολία η απώλεια μιας εικονικής μοτοσικλέτας όπως η Yamaha R1 μπορεί να θεωρηθεί και ένα ξεκάθαρο τέλος εποχής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό το αυτοκινητάκι του γκολφ έχει κινητήρα υδρογόνου (+video)
Αισιοδοξία στη Yamaha MotoGP το 2024 (+video)
Ποιος κατασκευαστής φέρνει στην Ευρώπη την ανταλλαγή μπαταριών