Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Καλύτερη ηλεκτρική μοτοσικλέτα 2023 η Triumph TE-1 (+video)

Ελλάδα 21:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καλύτερη ηλεκτρική μοτοσικλέτα 2023 η Triumph TE-1 (+video)

NEWSMOTO

Καλύτερη ηλεκτρική μοτοσικλέτα 2023 η Triumph TE-1 (+video)

NEWSMOTO

Η Triumph απέσπασε το βραβείο της ηλεκτρικής μοτοσικλέτας της χρονιάς από τα GQ Car Awards.

Advertisement
Advertisement

Το περασμένο Φθινόπωρο η Triumph ανακοίνωσε με ικανοποίηση ότι ολοκλήρωσε τις δοκιμές στην πρώτη της ηλεκτρική μοτοσικλέτα, δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της μοτοσικλέτας που τόσο πολύ είχε διαφημιστεί. Η TE-1 είναι η πρώτη προσπάθεια των Βρετανών να μπουν στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης και για την κατασκευή της συνεργάστηκαν με σημαντικούς φορείς και εργαστήρια, όπως η Williams Engineering, η Integral Powertrain και το Πανεπιστήμιο του Warwick.

Το ηλεκτρικό πρωτότυπο χρησιμοποιεί έναν υγρόψυκτο ηλεκτροκινητήρα ο οποίος αποδίδει 177 ίππους και 109 Nm συνεχής ροπής. Τον έλεγχο του ηλεκτροκινητήρα έχει αναλάβει ένα πολύ προηγμένο σύστημα το οποίο περιλαμβάνει σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, σύστημα ελέγχου της σούζας, ενώ έχει εξελιχθεί προσεκτικά ένα αγωνιστικό σύστημα ελέγχου του φρένου του κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα βασικά στοιχεία που κατάφεραν να πετύχουν οι μηχανικοί της Triumph είναι το χαμηλό βάρος της μοτοσικλέτας. Η TE-1 ζυγίζει μόλις 220 κιλά, κάτι που της δίνει την καλύτερη αναλογία κιλών ανά ίππο σε ηλεκτρική μοτοσικλέτα. Παράλληλα, η μπαταρία της Williams Engineering είναι ταχείας φόρτισης και μπορεί να φορτίσει στο 80% μόλις σε 20 λεπτά, ενώ η αυτονομία φτάνει 161 χιλιόμετρα χάρη και στο προηγμένο σύστημα ανάκτησης ενέργειας. Όσο για τις επιδόσεις, αυτές είναι εντυπωσιακές με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 3,6 δευτερόλεπτα!

Η ηλεκτρική μοτοσικλέτα της Triumph εντυπωσίασε ακόμα και τους ειδικούς των βραβείων GQ Car Awards καθώς απέσπασε το βραβείο της καλύτερης ηλεκτρικής μοτοσικλέτας για το 2023. Είναι η πρώτη βράβευση για το βρετανικό μοντέλο και μάλιστα σε πρωτότυπη μορφή. Μέσα στο 2023 αναμένουμε την ανακοίνωση της Triumph για την επίσημη παραγωγή του μοντέλου έστω και σε περιορισμένο αριθμό.

Advertisement

Βίντεο δοκιμών της Triumph TE-1.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Triumph Tiger 660: Με αυτά τα αξεσουάρ ταξιδεύεις αρχοντικά
Πώς θα σας φαινόταν μια Triumph Trident 660 RS; (+video)
Δοκιμή: Triumph Trident 660