Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Triumph ξεκινάει το 2024 με τη νέα Daytona 660 (+video)

Ελλάδα 3:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Triumph ξεκινάει το 2024 με τη νέα Daytona 660 (+video)

NEWSMOTO

Η Triumph ξεκινάει το 2024 με τη νέα Daytona 660 (+video)

NEWSMOTO

Η Triumph παρουσίασε μια καινούρια σπορ μοτοσικλέτα στην οικογένεια των 660 με το θρυλικό όνομα Daytona.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη παρουσίαση καινούριας μοτοσικλέτας για το 2024 ανήκει στην Triumph. Οι Βρετανοί υποδέχτηκαν τη νέα χρονιά με την επιστροφή ενός θρυλικού ονόματος στην γκάμα της που είναι η Daytona. Το νέο μοντέλο είναι η Daytona 660, μια supersport μοτοσικλέτα που χρησιμοποιεί ως βάση την Trident 660 με σαφώς πιο σπορ προσανατολισμό και περισσότερη δύναμη από τον κινητήρα.

Σχεδιαστικά η νέα Daytona 660 χρησιμοποιεί ένα εντελώς καινούριο σχεδιασμό ιδιαίτερα στο εμπρός μέρος της μάσκας. Τα φωτιστικά σώματα είναι LED με επιθετικό στυλ και το χαρακτηριστικό «V» ανάμεσά τους όπως στην Tiger Sport 660. Το βασικό στοιχείο της μοτοσικλέτας παραμένει ο τρικύλινδρος κινητήρας των 659 κ.εκ. ο οποίος έχει αυξημένη δύναμη στους 95 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Η ροπή από την άλλη παραμένει στα 69 Nm όπως στην Trident 660, ενώ ο ψεκασμός γίνεται μέσω Ride-By-Wire ηλεκτρονικό γκάζι. Η Triumph είναι εξοπλισμένη και με ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης με τρία προγράμματα οδήγησης και ρυθμιζόμενο traction control.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο περιμετρικό και συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο πιρούνι 41 χιλ. της Showa τεχνολογίας SFF-BP. Πίσω συναντάμε ένα αμορτισέρ της Showa με ρύθμιση προφόρτισης, ενώ τα φρένα έχει αναλάβει η Nissin με δίσκους 310 χιλ. και 4πίστονες δαγκάνες με ABS.

Advertisement

Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι 201 κιλά με ρεζερβουάρ 14 λίτρων, ενώ στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται TFT οθόνη με σύστημα συνδεσιμότητας, USB θύρα και πλοήγηση Στροφή/Στροφή. Η νέα Triumph Daytona 660 αναμένεται το επόμενο διάστημα να είναι διαθέσιμη.

Advertisement

Δείτε τη νέα Daytona 660.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Triumph Classics: Νέες χρωματικές επιλογές για το 2024
Triumph Tiger Sport 660: Βάζει τέλος στους συμβιβασμούς
Triumph Tiger 1200: Η μεγάλη των Tiger σχολή

Advertisement