Live Κίνηση
Περισσότερα
TRIUMPH 2023 OFFERS

Triumph Tiger 1200: Η μεγάλη των Tiger σχολή

Ελλάδα 3:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Triumph Tiger 1200: Η μεγάλη των Tiger σχολή

TRIUMPH 2023 OFFERS

Triumph Tiger 1200: Η μεγάλη των Tiger σχολή

TRIUMPH 2023 OFFERS

Η ναυαρχίδα της Triumph στην κατηγορία των μοτοσικλετών περιπέτειας, η Tiger 1200, τώρα πιο προσιτή από ποτέ.

Advertisement
Advertisement

Η Triumph Tiger 1200 είναι αυτή που έβαλε με εμφατικό τρόπο τη βρετανική μάρκα ξανά στη μάχη των μεγάλων adventure μοτοσικλετών. Με όπλα τον ισχυρό τρικύλινδρο κινητήρα, τις ποιοτικές αναρτήσεις και την τεχνολογία αιχμής κατάφερε άμεσα να «ενοχλήσει» τον παραδοσιακό ανταγωνισμό της κατηγορίας και μάλιστα σε πολλούς τομείς να γίνει σημείο αναφοράς στις premium μοτοσικλέτες περιπέτειας.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το 2023 η Triumph έχει ετοιμάσει ένα εξαιρετικό πακέτο προσφοράς για το κορυφαίο Tiger 1200. Με την αγορά μιας νέας Tiger 1200, σε οποιαδήποτε από τις τέσσερις εκδόσεις, απολαμβάνει κανείς ένα bonus 2.000 ευρώ που μπορεί να αξιοποιήσει όπως θέλει.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να επιλέξει επιπλέον εξοπλισμό για τη νέα του μοτοσικλέτα ή ρουχισμό της Triumph αξίας 2.000 ευρώ. Για να ενημερωθείτε καλύτερα για τις επιλογές σας όσον αφορά την προσφορά μπορείτε να επικοινωνήσετε με ένα κατάστημα του δικτύου της Triumph.

Όταν η Triumph παρουσίασε την καινούρια Tiger 1200, οι άνθρωποι του Χίνκλεϋ περηφανεύτηκαν πολύ για το δημιούργημά τους και όχι άδικα καθώς πρόκειται για μια εκπληκτικής ποιότητας μοτοσικλέτα περιπέτειας με άφθονη τεχνολογία, έναν εξαιρετικό κινητήρα και την καλύτερη ίσως ποιότητα κύλισης στην κατηγορία.

Advertisement

Η Triumph δημιούργησε τέσσερις εκδόσεις για την κορυφαία της μοτοσικλέτας προκειμένου καλύψει τις ανάγκες και εκείνον που αναζητούν την περιπέτεια και την αναζήτηση, αλλά και εκείνους που αναζητούν την καθημερινή άνεση και τα μεγάλα ασφάλτινα ταξίδια. Οι εκδόσεις έχουν χωριστεί στις GT και Rally με πιο χαρακτηριστική διαφορά τους τροχούς. Στην περίπτωση των GT είναι χυτοί 19 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω, ενώ στις Rally, οι τροχοί είναι ακτινωτοί 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω.

Advertisement

Ο κινητήρας της Tiger 1200 είναι τρικύλινδρος σε σειρά 1.160 κ.εκ. ο οποίος χρησιμοποιεί την τεχνολογία T-Plane. Το σύνολο αποδίδει 150 ίππους στις 9.000 σ.α.λ. και 130 Nm ροπής στις 7.000 σ.α.λ. και συνεργάζεται με ηλεκτρονικό γκάζι και πολλαπλά ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης όπως ρυθμιζόμενο traction control, έξι προγράμματα οδήγησης, quickshifter, ABS Στροφής, Cruise Control και πολλά ακόμα.

Advertisement

Το πλαίσιο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να ισορροπεί ανάμεσα στην ανθεκτικότητα, την άνεση και την κορυφαία συμπεριφορά στο δρόμο. Για να αποκτήσει την καλύτερη ποιότητα κύλισης της κατηγορίας η Triumph αποφάσισε να τοποθετήσει ποιοτικές αναρτήσεις της Showa σε όλες τις εκδόσεις της Tiger 1200. Διαφορές ανάμεσα στις εκδόσεις GT και Rally εντοπίζονται και στις διαδρομές των αναρτήσεων, ενώ υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής ρύθμισης και ημιενεργητικής απόσβεσης παντού.

Στον τομέα της εργονομίας η Triumph φρόντισε να εξελίξει ένα πρωτοποριακό σύστημα ενεργητικής μείωσης του ύψους της μοτοσικλέτας όταν εκείνη κινείται με χαμηλή ταχύτητα ή είναι ακινητοποιημένη. Το σύστημα ονομάζεται Active Preload Reduction και έχει εξελιχθεί σε συνδυασμό με την Showa. Μόλις η Tiger 1200 αρχίσει να κινείται με χαμηλές ταχύτητες το ύψος της αυτόματα μειώνεται κατά 20 χιλιοστά. Αυτό σημαίνει ότι από τα 850 χιλ. της έκδοσης GT μειώνεται στα 830, ενώ στις Rally από τα 875 στα 855 χιλ.

Τα φρένα αναλαμβάνει η Brembo με δαγκάνες M4.30 Stylema και ABS Στροφής. Η μανέτα έχει ενσωματωμένη την ακτινική τρόμπα Magura, ενώ οι δίσκοι είναι 320 χιλ. εμπρός και 282 χιλ. πίσω. Ένα στοιχείο που διαθέτουν μόνο οι εκδόσεις Explorer είναι το μεγάλο ρεζερβουάρ των 30 λίτρων. Αντίθετα, σε όλες τις εκδόσεις η μοτοσικλέτα διαθέτει οθόνη TFT πολλαπλών πληροφοριών 7 ιντσών με σύστημα συνδεσιμότητας και σύστημα πλοήγησης.

Λίγο πριν περάσουμε λοιπόν στο 2024, η Triumph δίνει την ευκαιρία σε όλους να αποκτήσουν την επιβλητική Tiger 1200 με Bonus 2.000 ευρώ. Η προσφορά ισχύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023 και μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τα χρηματοδοτικά προγράμματα στο δίκτυο συνεργατών της Triumph.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δυνατές προσφορές από την Triumph
Τι περιλαμβάνουν οι τρεις εκδόσεις της νέας Triumph Tiger 900 (+video)
Πόσο χρήσιμο είναι το Active Preload Reduction της Triumph Tiger 1200;