Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Triumph «κατεβαίνει» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross

Ελλάδα 7:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Triumph «κατεβαίνει» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross

NEWSMOTO

Η Triumph «κατεβαίνει» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross

NEWSMOTO

Οι Βρετανοί ανακοίνωσαν επίσημα πλέον το πρόγραμμα συμμετοχής τους στους χωμάτινους αγώνες παγκοσμίου επιπέδου.

Advertisement
Advertisement

Δεν έχει ολοκληρωθεί ένας χρόνος από τότε που η Triumph ανακοίνωσε πως ετοιμάζει χωμάτινη γκάμα μοτοσικλετών motocross και enduro με στόχο να εμπλακεί στους αντίστοιχους αγώνες και ήδη έχουμε την επίσημη ανακοίνωση της έναρξης των εργασιών της πρώτης αγωνιστικής ομάδας. Οι Βρετανοί δούλεψαν εντατικά τους τελευταίους 12 μήνες προκειμένου να εξελίξουν τις motocross μοτοσικλέτες τους και πλέον είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν το ταξίδι στους χωμάτινους με στόχο να πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross του 2024.

Η Triumph λοιπόν ανακοίνωσε το πρόγραμμα συμμετοχής της στο MXGP του 2024 στην κατηγορία MX2 και στην κατηγορία MXGP έναν χρόνο αργότερα. Την ομάδα θα αναλάβει να ηγηθεί ο έμπειρος Thierry Chizat-Suzzoni με αγωνιστικό διευθυντή τον πολυνίκη Vincent Bereni. Το δίδυμο των έμπειρων μηχανικών έχει να επιδείξει περισσότερες από 80 νίκες σε διεθνές επίπεδο και θα βοηθήσουν την ομάδα να αποκτήσει επαγγελματισμό και φιλοσοφία νικητή.

Advertisement
Advertisement

Η ομάδα θα έχει την πλήρη εργοστασιακή υποστήριξη από το εργοστάσιο του Hinckley και θα έχει διαθέσιμες δύο μοτοσικλέτες 250 κ.εκ. στην κατηγορία MX2 (2023) και μία μοτοσικλέτα 450 κ.εκ. στην κορυφαία κατηγορία MXGP (2025). Οι δοκιμές των μοτοσικλετών έχουν ξεκινήσει ήδη σε Αμερική και Ευρώπη, ενώ μέσα στο 2023 θα υπάρξουν και συμμετοχές σε αγώνες προκειμένου να δοκιμαστεί η μοτοσικλέτα σε πραγματικές συνθήκες. Στην εξέλιξη των μοτοσικλετών βοηθούν οι Ivan Cervantes και Ricky Carmichael.

Ο Nick Bloor, CEO της Triumph δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του για τη νέα περιπέτεια της βρετανικής μάρκας. «Η καινούρια μας συνεργασία με τον Thierry δείχνει την δέσμευση της Triumph να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για παγκοσμίου επιπέδου απόδοση και η εμπειρία του Thierry και της ομάδας του θα δώσει ανεκτίμητη βοήθεια στις προσδοκίες μας στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στον κόσμο. Η συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross με εργοστασιακή υποστήριξη από την Triumph Racing, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας πορείας στους αγώνες εκτός δρόμου».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δύο θρύλοι των αγώνων ταξιδεύουν «Down Under» με Triumph Tiger 1200 (+video)
Είναι η Bobber η πιο όμορφη classic της Triumph; (+video)
Ivan Cervantes και Triumph Tiger 900 Rally Pro σε ευρωπαϊκό αγώνα

Advertisement