Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Είναι η Bobber η πιο όμορφη classic της Triumph; (+video)

Ελλάδα 12:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Είναι η Bobber η πιο όμορφη classic της Triumph; (+video)

NEWSMOTO

Είναι η Bobber η πιο όμορφη classic της Triumph; (+video)

NEWSMOTO

Η ιδιαίτερη Triumph Bonneville Bobber παραμένει η πιο συναρπαστική κλασική «Βρετανίδα».

Advertisement
Advertisement

Ανάμεσα στην γκάμα των Bonneville της Triumph μπορεί εύκολα να διακρίνει κανείς και να ξεχωρίσει την Bobber. Θες τα φαρδιά ελαστικά της, θες την μονή σέλα παλαιού τύπου, θες το εκτεθειμένο πίσω φτερό, η βρετανική μοτοσικλέτα αποτελεί διακαή πόθο για εκείνους που ψάχνουν μια κλασική μοτοσικλέτα με ιδιαίτερο στυλ και διαχρονικό σχεδιασμό.

Η Triumph Bobber, όπως και όλες οι Bonneville, αναβαθμίστηκαν σημαντικά το 2021 από το βρετανικό εργοστάσιο και το 2022 συνέχισαν την ανοδική τους πορεία με νέους χρωματισμούς και δυναμικά εκδόσεις. Το σημείο που ξεχωρίζει η Bobber είναι αδιαμφισβήτητα η εμφάνιση η οποία παραπέμπει άμεσα στις custom μοτοσικλέτες της δεκαετίας του 1960.

Advertisement
Advertisement

Στο εμπρός μέρος η μοτοσικλέτα διαθέτει ένα διακριτικό LED στρογγυλό φωτιστικό σώμα το οποίο αφήνει το φαρδύ ελαστικό και την ακτινωτή ζάντα να ξεχωρίζουν και να αποτελούν ουσιαστικά το σήμα κατατεθέν της Bobber. Η σέλα βρίσκεται στον «αέρα» με ειδική σχεδίαση, ενώ από κάτω βρίσκεται τοποθετημένο το μονό αμορτισέρ. Οι φαλτσοκομμένες εξατμίσεις είναι επίσης στοιχείο ικανό να κάνει τον παρατηρητή να ξοδέψει αρκετά λεπτά για να τις χαζέψει, το ίδιο και το εκλεπτυσμένο πίσω φτερό πάνω από τον τροχό.

Ο κινητήρας της Bobber είναι ο αναβαθμισμένος δικύλινδρος των 1.200 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 78 ίππους και 106 Nm ροπής. Το σύνολο συνοδεύεται από ηλεκτρονικό γκάζι Ride-By-Wire το οποίο παρέχει σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, δύο επιλογές οδήγησης, cruise control και εξαιρετική απόκριση από τις πολύ χαμηλές στροφές. Οι αναρτήσεις είναι της Showa με ένα τηλεσκοπικό πιρούνι 47mm εμπρός και ένα μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ στα φρένα συναντάμε δύο δίσκους εμπρός με δαγκάνες της Brembo και έναν δίσκο πίσω με δαγκάνα της Nissin. Οι τροχοί είναι 16 ιντσών, ενώ το βάρος της μοτοσικλέτας είναι στα 251 κιλά γεμάτη.

Advertisement

Η Bobber είναι διαθέσιμη σε τρεις χρωματισμούς στην τιμή των 15.690 ευρώ, ενώ υπάρχει και η ειδική έκδοση Gold Line στην τιμή των 16.390 ευρώ.

Βίντεο με την ανάλυση της Bobber.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ivan Cervantes και Triumph Tiger 900 Rally Pro σε ευρωπαϊκό αγώνα
Δοκιμή: Triumph Tiger 1200 Rally Explorer
To πρότζεκτ της ηλεκτρικής Triumph TE-1 ολοκληρώνεται