Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Kawasaki ετοιμάζει δικύλινδρο supersport στα 700cc

Ελλάδα 2:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Kawasaki ετοιμάζει δικύλινδρο supersport στα 700cc

NEWSMOTO

Η Kawasaki ετοιμάζει δικύλινδρο supersport στα 700cc

NEWSMOTO

Αν δεν το έχετε ήδη καταλάβει, μια νέα γενιά οικονομικών sport μοτοσυκλετών με κινητήρες περί τα 700cc είναι στα σπάργανα, με την Kawasaki να μην ξεφεύγει από τη δίνη της φημολογίας.

Advertisement
Advertisement

Η αρχή έγινε με την Aprilia και τα δικύλινδρα RS 660 / Tuono 660, ακολούθησε η Triumph με την άκρως ενδιαφέρουσα τρικύλινδρη πρόταση ονόματι Trident 660 και οσονούπω περιμένουμε την απάντηση των Ασιατών κατασκευαστών.

Προ ημερών είδαμε ένα πιθανό -και προσεχές- δικύλινδρο R7, σήμερα όμως αφήνουμε το μπλε της Yamaha για χάρη του πράσινου της Kawasaki. Οι εξ Αμερικής (asphaltandrubber) φήμες κάνουν λόγο για μια νέα μοτοσυκλέτα sport, που θα φέρει μια υπερκυβισμένη έκδοση του -επίσης δικύλινδρου- κινητήρα που χρησιμοποιούν όλα τα μοντέλα 650cc της εταιρείας (Ζ, Ninja, Versys).

Τα τρέχοντα μοντέλα των 68Hp μάλλον είναι υπερβολικά αδύναμα για να σταθούν απέναντι στον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό, ενώ και ο συνολικός τους σχεδιασμός -παρά το επιθετικό προφίλ- προσανατολίζεται στην πρακτικότητα της καθημερινότητας. Πρακτικότητα από την οποία δεν θα ξεφεύγει το πιθανολογούμενο Ninja 700, απλά -αν και εφόσον- θα κινηθεί στα μονοπάτια των sport touring μοτοσυκλετών, εξοπλισμένο με ηλεκτρονικά βοηθήματα και με απόδοση τουλάχιστον 75-80 ίππων. Βέβαια υπάρχει και ο αντίλογος των φημών, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που οραματίζονται ένα τετρακύλινδρο ΖΧ7-R στη θέση του ΖΧ6-R των 130Hp.

Advertisement
Advertisement

Ότι και να είναι στα προσεχώς της Kawasaki πάντως, ο δρόμος δείχνει να είναι αρκετά μακρύς. Το πιθανότερο είναι να μη δούμε κάποια σπασμωδική κίνηση, με τους υπεύθυνους της εταιρείας να περιμένουν την απήχηση που θα έχουν στην αγορά οι αντίστοιχες ευρωπαϊκές προτάσεις στα sport 660cc.

Η εποχή άλλωστε μόνο ευνοϊκή για ανοίγματα δεν είναι, οπότε μεγαλύτερα σημεία αναφοράς –και μίμησης- θα είναι κατά βάση οι φρέσκιες προτάσεις των Ιταλών και των Άγγλων. Ίδωμεν..

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

MotoGP 2021: Πρόγραμμα μεταδόσεων Qatar2 και εντυπώσεις FP2

MotoGP, Qatar1: Ο Vinales τη νίκη, ο Zarco τις εντυπώσεις

Advertisement

Marc Marquez: Επιστροφή στη δράση μετά από 9 μήνες