Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Harley Davidson του 1 εκ. ευρώ

Ελλάδα 14:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Harley Davidson του 1 εκ. ευρώ

NEWSMOTO

Η Harley Davidson του 1 εκ. ευρώ

NEWSMOTO

Μια υπερσπάνια Harley Davidson του 1908 πουλήθηκε για σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ στο Las Vegas.

Advertisement
Advertisement

Η Harley Davidson Strap Tank είναι μια από τις πιο σπάνιες μοτοσικλέτας της αμερικανικής μάρκας. Το μοντέλο κατασκευάστηκε πρώτη φορά το 1908 και πήρε το όνομά του από τα μεταλλικά ελάσματα που στήριζαν το ρεζερβουάρ και το δοχείο λαδιού στο πάνω μέρος του πλαισίου. Οι φήμες αναφέρουν πως είναι αποτέλεσμα της εξέλιξης του πρώτου μοντέλου που σχεδίασαν οι William Harley και Arthur Davidson.

Μία από τις δέκα Strap Tank που έχουν επιβιώσει, βρέθηκε σε μια δημοπρασία στο Las Vegas από την Mecum. Πρόκειται για το αυθεντικό μοντέλο του 1908 του οποίου ιδιοκτήτης ήταν ο David Uihlein. Ο κ. Uihleim αγόρασε τη μοτοσικλέτα στις αρχές του 1940 και την κράτησε στην κατοχή του για σχεδόν 70 χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Η μοτοσικλέτα έχει δεχτεί ελαφρά ανακατασκευή, ωστόσο μετά από εξέταση από ειδικούς διαπιστώθηκε ότι το ρεζερβουάρ, ο ιμάντας του κινητήρα, το κάλυμμα της σέλας, η εξάτμιση και οι τροχοί είναι οι αυθεντικοί, ενώ έχουν αλλαχτεί τα χαρακτηριστικά ελάσματα του ρεζερβουάρ.

Ακόμα πιο εντυπωσιακή όμως είναι η τιμή που πωλήθηκε τελικά στην τελευταία δημοπρασία. Η Harley Davidson Strap Tank κατάφερε να πωληθεί για σχεδόν 1 εκ. ευρώ (940.000 ευρώ) γράφοντας νέο ρεκόρ σε τιμή πώλησης μοντέλου της αμερικανικής φίρμας. Να θυμίσουμε ότι η Strap Tank είναι ουσιαστικά το μοντέλο πάνω στο οποίο βασίστηκε η Harley Davidson για να σχεδιάσει τη σειρά ηλεκτρικών ποδηλάτων της πριν από έναν χρόνο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με 3 νέα μοντέλα υποδέχεται το 2023 η Harley Davidson (+video)
Το εντυπωσιακό θεματικό πάρκο της Harley Davidson
Επιβεβαίωση για τον ερχομό της Harley Davidson Pan America 975

Advertisement