Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Επιβεβαίωση για τον ερχομό της Harley Davidson Pan America 975

Ελλάδα 2:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιβεβαίωση για τον ερχομό της Harley Davidson Pan America 975

NEWSMOTO

Επιβεβαίωση για τον ερχομό της Harley Davidson Pan America 975

NEWSMOTO

Οι Αμερικανοί φαίνεται πως έχουν ήδη έτοιμη την μικρότερη adventure μοτοσικλέτα τους με τον κινητήρα Revolution Max 975T.

Advertisement
Advertisement

Στις αρχές του 2022 η Harley Davidson έκανε μια πολύ σημαντική κίνηση παρουσιάζοντας την καινούρια Sportster Nightster αναβαθμίζοντας την γκάμα του δημοφιλούς μοντέλου. Παράλληλα με την παρουσίαση του μοντέλο, η εταιρεία από το Milwaukee τοποθέτησε για πρώτη φορά στο μοντέλο της έναν καινούριο κινητήρα τον οποίο ονόμασε 975 Revolution Max.

Από την πρώτη στιγμή της συγκεκριμένης παρουσίασης, όλοι έσπευσαν να εικάσουν ότι οι Αμερικανοί θα προχωρήσουν σε μια επιθετική πολιτική στα μοντέλα τους που θα έχει ως βάση τον καινούριο αυτό κινητήρα και η πρώτη… φαντασίωση ήταν ένα μικρότερο Pan America. Η Harley δεν αρνήθηκε σε καμία περίπτωση την έλευση ενός μικρότερου adventure και τώρα μάλλον έχουμε την επίσημη επιβεβαίωση ότι θα έρθει σύντομα το Pan America 975.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν στην Αμερική και δημοσιεύτηκαν από το έγκυρο motorcycle.com, η Harley Davidson έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή της μοτοσικλέτας. Έχει καταθέσει αίτηση έγκρισης πιστοποίησης του ονόματος RA975, κάτι που παραπέμπει στο Pan America καθώς το μεγαλύτερο 1250 είχε πατενταριστεί ως RA1250. Μάλιστα οι πηγές αναφέρουν ότι η επιβεβαίωση έρχεται και από μια λίστα με αξεσουάρ της μοτοσικλέτας που διέρρευσε από 9 διαφορετικές ιστοσελίδες ανά τον κόσμο της εταιρείας.

Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι το γεγονός ότι η Harley σχεδίασε να παρουσιάσει τη νέα Pan America 975 μέσα στο 2022, ωστόσο οι καθυστερήσεις στην αλυσίδα προμηθειών ανάβαλε την έλευση του μοντέλου για το 2023. Στο τεχνικό κομμάτι, η μοτοσικλέτα σχεδιαστικά θα ακολουθεί τη δομή της Pan America με μικρότερες διαστάσεις και χαμηλότερο βάρος. Ο κινητήρας είναι ο Revolution Max των 975 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 89 ίππους και 95 Nm ροπής και συνοδεύεται από 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων και σύγχρονα ηλεκτρονικά βοηθήματα όπως traction control και επιλογές οδήγησης.

Advertisement

Το πιο πιθανό σενάριο να δούμε τη νέα Pan America 975 είναι στις αρχές του 2023 καθώς η Harley Davidson συνηθίζει εκείνη την περίοδο να παρουσιάζει τα καινούρια της μοντέλα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Harley Davidson: Χρώματα εμπνευσμένα από αγώνες flat track
Sportster νέας εποχής για τη Harley Davidson
Η Harley Davidson κλείνει το εργοστάσιο στην Ινδία