Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η «αρκούδα» της Yamaha γιορτάζει τα 25 της χρόνια

Ελλάδα 2:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η «αρκούδα» της Yamaha γιορτάζει τα 25 της χρόνια

NEWSMOTO

Η «αρκούδα» της Yamaha γιορτάζει τα 25 της χρόνια

NEWSMOTO

Το θρυλικό ATV Grizzly της Yamaha γιορτάζει φέτος τα 25 χρόνια από την πρώτη του παρουσίαση.

Advertisement
Advertisement

Το 1998 η Yamaha παρουσίασε στον κόσμο των ATV το Grizzly 600 το οποίο ουσιαστικά δημιουργούσε εκείνη την εποχή μια νέα, ευέλικτη και προσιτή κατηγορία στα τετράροδα οχήματα εκτός δρόμου. Το 2023 το θρυλικό αυτό μοντέλο κλείνει τα 25 του χρόνια και η Yamaha το γιορτάζει παρουσιάζοντας μια ειδική επετειακή έκδοση.

Το Yamaha Grizzly 700 25th Anniversary είναι ένα ιδανικό όχημα εκτός δρόμου για εκείνους που θέλουν μια προσιτή, φιλική οδηγικά πρόταση προκειμένου να εξερευνήσουν τα πιο δύσβατα μονοπάτια. Στην επετειακή έκδοση συναντάμε στο Grizzly νέα γραφικά και χρωματισμούς με κύριο χαρακτηριστικό το δίχρωμο κάλυμμα σέλας, τους επεξεργασμένους τροχούς και το αμορτισέρ στο χρώμα του ATV.

Advertisement
Advertisement

Το Grizzly είναι εξοπλισμένο με έναν μονοκύλινδρο κινητήρα 686 κ.εκ. ο οποίος παρέχει αυξημένη ροπή και άψογη απόκριση στο γκάζι χάρη στην αναβαθμισμένη ECU. Η μετάδοση γίνεται μέσω CVT αυτόματου κιβωτίου Ultramatic της Yamaha, ενώ η δύναμη μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς ή στους δύο τροχούς, ανάλογα με την επιλογή του αναβάτη. Οι αναρτήσεις είναι ανεξάρτητες σε κάθε τροχό, ενώ στα φρένα συναντάμε δίσκους επίσης σε κάθε τροχό.

Η Yamaha για να ενισχύσει την επετειακή έκδοση, έχει δημιουργήσει μια ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα μέσα από την οποία ο αναβάτης μπορεί να διαμορφώσει όπως θέλει το ATV του. Έχει να επιλέξει ανάμεσα σε πολλά αξεσουάρ αφιερωμένα στα 25 χρόνια του μοντέλου, ενώ υπάρχουν διαθέσιμοι πολλοί χρωματικοί συνδυασμοί που θα καλύψουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό.

Advertisement

Βίντεο παρουσίασης του επετειακού Yamaha Grizzly 700.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιδια συνταγή με έξτρα «αλατοπίπερο» για το νέο Yamaha XSR 125
Ζήσε την απόλυτη περιπέτεια με την Yamaha Tenere World Raid Team
Η Yamaha προσέγγισε τον Jorge Martin